Bajkovito selo igloa savršeno za gledanje polarne svjetlosti

Ako ste se pitali s koje je lokacije najbolje posmatrati polarnu svetlost, definitivno je jedna od najboljih – iz kreveta. Ušuškani u snijeg i led, igloi u finskom odmaralištu Kakslautanen nude upravo takvo iskustvo.
Objavljeno: 12. 02. 2018 - 10:18 Promjenite veličinu teksta: A A A
Bajkovito selo igloa savrseno za gledanje polarne svjetlosti

Nešto luksuzniji od minimalističkih eskimskih, napravljeni su od posebnog stakla koje dobro zadržava toplotu, pa nema straha da će vam biti hladno.

Wi-Fi je dostupan samo na recepciji, pa su igloi kao stvoreni za "digitalni detoks", što može da predstavlja problem onima koji su se navikli na surfovanje iz kreveta ili dostpnost društvenih mreža u svakom trenutku.

Hotel ima 53 igloa i najposjećeniji je u vrijeme kad se može videti aurora borealis, odnosno od avgusta do aprila. Iako je Kakslautanen na savršenoj lokaciji za posmatranje igre svjetlosti na nebu jer nema zagađenja, u hotelu ne garantuju da ćete je i ugledati, što i ističu na svojoj stranici.

Predstava na nebu može da traje pet minuta ili cijelu noć, u zavisnosti od brojnih faktora poput magnetne aktivnosti, položaja Sunca i količine oblaka.

 </p>

Slobodno vrijeme gosti provode i u sauni, vožnji saonicama, pecanju u ledu, kao i branju bobica i pečuraka. Na pitanja o jestivosti onoga što ste ubrali, zaposleni u hotelu će vas srdačno posavjetovati.

Komentari: 0

Novi komentar