Investitor iz ZIKS-a

Rajko Kuljača gradi vilu sa četiri apartmana

Bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača, koji trenutno u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija izdržava zatvorsku kaznu, investitor je turističke vile u Budvi. Idejno rješenje objekta uradila je budvanska kompanija Del projekt, a dobilo je saglasnost v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića.
Objavljeno: 21. 02. 2018 - 06:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Rajko Kuljaca gradi vilu sa cetiri apartmana

Zahtjev za davanje saglasnosti je 8. decembra prošle godine za investitora podnijela njegova supruga Jadranka Kuljača.

DVOJNI OBJEKAT

Ovaj objekat turističke namjene nalazi se u okviru turističkog naselja i lociran je na urbanističkoj parceli broj K73, u zahvatu lokalne studije lokacije Kuljače – Vojnići. Ukupna površina ove urbanističke parcele je 899,45 metara kvadratnih.

Ukupna bruto površina objekta je 465,04 kvadrata, dok je neto površina objekta 387,24 kvadrata.

Planirano je da vila ima suteren, prizemlje i sprat, spratnost objekta koja je data planom je uslovljena konfiguracijom terena i spratnošću okolnih objekata, a spratna visina je tri metra.

Objekat će biti rađen kao dvojna vila, tako da se u okviru nje nalaze po dvije stambene jedinice, odnosno dva apartmana, koja su funkcionalno podijeljena po vertikali. Svaki apartman ima zaseban ulaz.

Glavni ulaz za svaki apartman je zaseban i nalazi se na prizemlju, a obezbijeđen je i dvorišni izlaz u suterenu. Apartmani su organizacijski identično riješeni.

Fasada će najvećim dijelom biti u kamenu, dok je preostali dio demit fasada. U okviru suterena je predviđena konoba sa pratećim sadržajima, odnosno šankom, toaletom i ostavom. Ovaj dio objekta je direktno povezan sa dvorišnim dijelom parcele, odnosno sa dijelom gdje je smješten bazen, bazenska plaža, kao i prostor za roštilj. Preostali dio je iskorišćen za tehnički dio objekta, odnosno ostavu, koja ne ulazi u obračun bruto površine suterena, odnosno bruto površine objekta. U okviru prizemlja je organizovana dnevna zona objekta, odnosno apartmana.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 2

DALIBORKA Z.

21. 02. 2018 - 10:06

Miomir Mugoša stalno ima pricu da je cist i da sve sto je radio zbog gradjana je radio. Mi koji ga znamo od rodjenja najbolje smo vidjeli njegov brzi skok u veliko bogastvo. .... Mnogo gradjana Podgorice to zna a on tuzilastvu mora objasniti kako je sve to stekao. Možda je dobar graditelj, ali ........, gazio je mnoge poštene ljude. A izgleda da je naplatio svaki milimetar koji je izgradio. Ipak, neke stvari mora objasnit na sudu. Red je red..
BISTRI POGLED

21. 02. 2018 - 10:27

Bravo KULJAČA,BRAVO VAMA I VAŠIM KAO STO STE VI ,BRAVO ZA SVE STO STE DOPRINIJELI DA VAM ,,ZAVISE,, POSTENI GRAĐANI CRNE GORE, BRAVO ZA VAS I ZA SVE PRIMORCE KOJI SU UZJELI MJERU LOPOVLUKA I PONIŽENJA ,BRAVO ZA VASE HOTELE IOTELE ,VILE,I PANSIONE, PENTAHAUSE, I VIKENDICE ,JAHTE I VIDIKOVCE,
Novi komentar