Odbijena žalba Tužilaštva

Neosnovan zahtjev za određivanje pritvora Jugoslavu Lambuliću

– Osnovni sud odbio je žalbu Tužilaštva na odluku suda da ne odredi pritvor Jugoslavu Lambuliću (43) koji se tereti za nanošenje teš- kih tjelesnih povreda i pokušaj otmice Alberta Kajošaja iz Tuzi, potvrđeno je Pobjedi iz suda. Braća Vjekoslav (41) i Jugoslav Lambulić i Petar Miranović (29) i njegov otac Aleksandar (55) uhapšeni su 15. februara. Miranovići su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a mlađi Lambulić je poslat u pritvor
Objavljeno: 23. 02. 2018 - 04:02 Promjenite veličinu teksta: A A A
Neosnovan zahtjev za odredivanje pritvora Jugoslavu Lambulicu

Oni su svi na saslušanju kod tužioca negirali navode iz krivične prijave. Oni su ispričali da nijesu pokušali da otmu Kajošaja već da je on dobrovoljno ušao u vozilo i da su zajedno krenuli prema Centru bezbjednosti Podgorica kako bi objasnio zašto ih, kako su izjavili, prati.

Iz Uprave policije su se ranije oglasili saopštenjem u kojem su naveli za koja krivična djela se terete osumnjičeni i kako su, prema prikupljenim dokazima, bili podijeljeni zadaci. Braći Lambulić na teret se stavljaju dva krivična djela - teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu i protivpravno lišenje slobode u saizvršilaštvu.

Petar Miranović sumnjiči se za nanošenje teških povreda, a njegov otac za protivpravno lišenje slobode. 

Pobjeda

Komentari: 0

Novi komentar