Nastavljeno suđenje grupi Stevana Stamatovića

Jelić ne zna da objasni kako nema njegovih tragova na vozilu

Bojan Jelić iz Nikšića juče u podgoričkom Višem sudu nije znao da objasni kako nema njegovih bioloških tragova u automobilu ,,golf 5“, koji je vozio od Nikšića do Podgorice 19. maja prošle godine, a ispod kojeg je dan kasnije pronađena eksplozivna naprava.
Objavljeno: 25. 04. 2018 - 06:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nije znao da objasni ni kako su na volanu i kasetofonu automobila pronađeni biološki tragovi Radojice Zekovića za kojeg je tvrdio da ga ne poznaje lično i da mu nikad nije pozajmljivao ,,golf“ na korištenje.

Za podmetanje bombe ispod automobila „golf 5“, koji je po stavu Tužilaštva koristio Zeković, na optuženičkoj klupi se našla petočlana kriminalna grupa kojom rukovodi Stevan Stamatović, blizak škaljarskom kriminalnom klanu. Osim Stamatovića, koji je u bjekstvu, Milan Lješnjak, Aleksandar Bojović, Dejan Deletić, Đorđije Božović i Stefan Balević se terete da su pokušali likvidaciju Zekovića, bliskom suprotstavljenom kavačkom klanu.

FAKTURA

- Nemam objašnjenje kako je i zbog čega eksplozivna naprava postavljena ispod mog automobila. Nijesam ni kasnije saznao ko bi to mogao da uradi i zbog čega jer sam ubrzo poslije ovog događaja otišao u Njemačku – kazao je Jelić.

Sa druge strane, Jelić je pokušao da objasni kako se u automobilu našla faktura za servisiranje automobila, a na kojoj se navodi da ju je platio Slavko Zeković, otac Radojice Zekovića.

- Nikada u životu nijesam vidio Slavka Zekovića niti znam kako taj čovjek izgleda. Znam da je bio komšija sa mojim ocem dok je živio u Integralovom naselju u Nikšiću. Moj otac sa porodicom je u tom naselju živio do prije 15 godina. To što me je Slavko Zeković častio servis automobila objašnjavam time što se poznavao sa mojim ocem – kazao je Jelić.

Istakao je da Radojicu Zekovića ne poznaje lično, ali da ga je gledao u spuškom zatvoru gdje je izdržavao kaznu za razbojništvo. Dodao je da nikada ni jednom članu porodice Zeković nije davao automobil na korištenje.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 0

Novi komentar