CNN: Obiđite ostrvo po kojem su se skrivali partizani

"U Drugom svjetskom ratu, pećine i uvale po ivicama hrvatskog ostrva Vis skrivale su partizane i njihove zapovednike koji su krenuli u žestoke operacije protiv nacističkih okupatora", započinje CNN svoj članak o plaži Stiniva na ostrvu Vis.
Objavljeno: 10. 05. 2018 - 20:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Današnja misija vojske posjetilaca naoružanih kremama za sunčanje, peškirima i suncobranima jeste da urone u vode Jadrana i sunčaju se na plaži", dodaje se.

Za svaki mjesec nabrojano je nekoliko plaža koje je najbolje posjetiti baš tada, a u članku se tvrdi da je za Stinivu najbolje rezervisati jun, prenosi Index.

"Vožnja brodom iz Splita i šetnja južnom stranom Visa otkriće vam Stinivu, bijelu šljunkovitu plažu, okruženu krečnjačkim zidinama. Pet metara široka 'vrata' otvaraju plažu ka tirkiznom moru. Teško je doći do nje. Naporan put vodi strminom, pa nije prikladan za najmlađe, nespretne i one u sandalama. Što je i dobro, jer je Stiniva majušna, pa se lako napuni onima koji su došli da se kupaju, sunčaju i rone", zaključuje CNN.

U istom mjesecu preporučuje se poseta zalivu Horsšu na Bermudima, plaži Bonifacio na Korzici i Obali kostura u Namibiji.

Komentari: 0

Novi komentar