Sačekuša na primopredaji: Uhapšen policajac koji je u slobodno vrijeme obezbjeđivao dilere

Pripadnik Interventne jedinice MUP-a Srbije, Đorđe Vokić (29), koji je uhapšen u akciji policije prilikom primopredaje tri kilograma heroina, obezbjeđivao je sastanak kupaca i dilera.
Objavljeno: 23. 05. 2018 - 11:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema informacijama, policajac je u nedjelju na sastanku u Bijelom Potoku, podno Avale, došao kao obezbjeđenje kupca Dušana Ivljanina iz Beograda, koji je namjeravao da kupi čak tri kilograma heroina. Okvirna vrijednost heroina na tržištu iznosi oko 60.000 eura, ali bi mogla biti i višestruko veća: to zavisi od načina njegove "obrade" i željenog kvaliteta. Kako kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom, oni su drogu namjeravali da kupe od dilera Željka Brajovića poznatijeg u podzemlju pod pseudonimom Žabac i njegovog saradnika Aleksandra Anđelkovića - piše ovaj list.

Međutim, tek što su se sastali, dogovor ovih dilera osujetili su pripadnici UKP koji su nakon višemjesečnog praćenja ovih kriminalaca krenuli u akciju hapšenja.

- Na primopredaju droge došla su njih četvorica - Žabac i Anđelković sa jedne strane i Ivljanin sa policajcem. Tek što su krenuli sa primopredajom, policija ih je zaustavila i uhapsila. Kod njih su pronađena čak tri kilograma heroina - kaže izvor upoznat sa istragom. Činjenica da su dileri uhapšeni prilikom primopredaje, takoreći na djelu, umnogome olakšava dalju istragu. Prema saznanjima obije ekipe dilera već godinama unazad se bave kriminalnim radnjama i rade sa većim količinama heroina, namijenjenog prije svega tržištu Beograda.

Oni su heroin, navodno, donosili sa Kosova i Metohije. Žabac je, najpoznatije ime u podzemlju od sve četvorice, a dilovanje opasnog narkotika prepoznao je kao unosan posao za sebe još prije više godina. Uživao je u luksuzu koji je stekao od ilegalnih poslova, a vozio je i skupocjene automobile, među kojima se ističe "porše kajen" - drumska zvijer čija se cijena kreće oko 30.000 eura. Uhapšenima se stavlja na teret neovlašćena proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga. Za ovako velike iznose, i zbog činjenice da su u pitanju kriminalne grupe, tužilaštvo bi moglo da traži čak 15 godina robije.

PRIMJERI:

GRANIČAR DILER

D. O., pripadnik granične policije, uhapšen je u martu ove godine zbog sumnje da je krijumčarima marihuane pomagao u prenosu ove droge preko granice. Graničar je uhapšen kao dio organizovane kriminalne grupe, a u hapšenju je učestvovala i BIA.

UKRAO PA PRODAO HEROIN

I. M., službenik Policijske uprave u Boru, uhapšen je u martu ove godine zbog sumnje da je prodavao narkotike nakon što je iz metalne kase koja se nalazila u službenim prostorijama. On je tom prilikom ukrao dva kilograma oduzetog heroina. Drogu je prodao za 2.000 eura osumnjičenom S. D. koji je zatim posredstvom S. S. kilogram heroina prodao dvadesetogodišnjem muškarcu za 4.000 eura.

ŠVERCOVAO MARIHUANU

Niška policija uhapsila je u novembru prošle godine Z. S. (24) iz okoline Merošine, S. S. (29) iz okoline Gnjilana i policajca N. S. (44) iz Vranja zbog sumnje da su dilovali drogu. Prilikom pretresa stana Z. S., u kojem je bio i S. S., policija je pronašla kilogram marihuane spakovane u dva paketa. Tom prilikom S. S. je drogu pokušao da baci preko terase. N. S. se sumnjiči da je marihuanu preuzeo u okolini Preševa i dovezao je u stan Z. S., kako bi je on dalje prodao.

Komentari: 1

@

23. 05. 2018 - 23:35

ovo samo u Srbiji moze da se desi. policajac diluje drogu ,pop diluje drogu,drugi pop siluje djecake,trci pop kune sve koji su razumni i vole svoju drzavu(Risto)Cudan neki narod,cudan!
Novi komentar