Kulturno dobro PG

Otvorena Ljetnja scena iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice

Ljetnja scena je dio ambijenta koji je proglašen kulturnim dobrom, pa je, zbog zadatog prostora i uslova gradnje, ova scena mogla biti samo montažna. Zbog toga smo se opredijelili za binu koja će, vjerujem, zadovoljiti najveće potrebe kada su u pitanju scenski projekti i zahtjevi i gledalište koje ima 200 mjesta“, saopštila je mr Nela Savković Vukčević, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada na otvaranju Ljetnje scene.
Objavljeno: 25. 05. 2018 - 13:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

„U raskošnoj prirodi Podgorice pod mediteranskim suncem, kroz milenijume traje kulturni život. Dokazi su brojni – materijalni i nematerijalni, pozorišna maska sa Duklje, drevni instrumenti, pjesme, igre, plesovi, na šta smo vrlo smo ponosni i ističemo traj kontinuitet i, naravno, nastavljamo sa različitim aktivnostima, događajima, otvorenim prostorima. Prepoznatljivo je za ovu upravu da organizuje kulturne događaje na što više mjesta – omiljenih, zaboravljenih, manje poznatih, da se predstavi sve ono što je kulturno bogatstvo našeg Grada. Što se tiče kulturnih objekata, ova uprava realizovala je ona na koje se čekalo godinama pa i decenijama, a to su spomenik velikome vojvodi Mirku Petroviću i crnogorskim borcima, zatim Gradsko pozorište, kuća Rista Stijovića, Ljetnja scena i Podgorička knjižara“, zaključila je sekretarka Savković Vukčević.

002-6

Ljetnja scena otvorena je koncertom orkestra Allegro Vivo dirigenta Radovana Papovića i solista: Tijana Blečić, Bojana Pejanović i Vili Ferdinandi. Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Po tenderu, radove je izvela firma  “Wir Metaloprerada“ Podgorica, u saradnji sa gradskim službama, preduzećima i agencijama.

007-8

Komentari: 2

fiki

25. 05. 2018 - 16:23

Sjajno! Ovo nema nikakve veze sa izborima, Ivan Vukovic sluucajno sjedi tu. I nema nikakve veze sto je ovo otvaranje u predizborno vrijeme, naravno ... Treba se radovati!
MIRJANA VOLARIC

25. 05. 2018 - 17:28

ALI NISU MORALI STAVITI SATNICU U NJIHOVO RADNO VRIJEME....A BAR I 1 DAN BI TREBALO POSLE "PODGORICKOG PROLJECA" , KOJE JE VECERAS..........A LJETNJA POZORNICA JE KONACNO POSTAVLJENA ZAHVALJUJUCI SADASNJEM GRADONACELNIKU87239
Novi komentar