Region

Darijan Musić osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva manekenke

okdarijan
Darijan Musić
(26) osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na 35 godina zatvora zbog ubistva novosadske manekenke Vladislave Červenko.

Darijan Musić osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva manekenke
Portal AnalitikaIzvor

Musić je mirno saslušao presudu, a potom se obratio majci:

- Ništa ne brini mama. Meni je u zatvoru kao na ekskurziji.

Musić je manekenku pretukao na smrt 12. novembra 2012. u svom stanu u novosadskom naselju Liman, što je, kako se ispostavilo, bio epilog njihove sedmogodišnje veze u kojoj je ona sve vrijeme trpjela batinanje i iživljavanje. Tijelo nesrećne djevojke pronađeno je na podu spavaće sobe stana sa brojnim povredama.

okvladislavaDarijan je Vladislavi polomio grudni koš, ruku, nogu... i na njenom tijelu cigaretama "istetovirao" svoj datum rođenja.

Nakon brutalnog ubistva Musić je pobegao iz Novog Sada, da bi nekoliko dana kasnije bio uhvaćen na području Novog Pazara.

Darijan se na saslušanju koje je trajalo satima, prvo branio ćutanjem, ali je ubrzo priznao zločin, nepovezano pričajući uz plač. Tada je rekao da nije hteo da ubije devojku koju je "neizmerno volio". Nakon saslušanja, on je zbog teškog psihičkog stanja prebačen u specijalnu bolnicu.

Kako Više javno tužilaštvo u Novom Sadu ni poslije 3 meseca od brutalnog ubistva nije podiglo optužnicu protiv Darijana Musića, porodica i prijatelji Vladislave Červenko okupili su se ispred Osnovnog suda u Novom Sadu, zahtevajući da "Srbija vrati smrtne kazne".

Tri nedjelje kasnije, 12. marta, optužnica protiv Musića je konačno podignuta.

Okrivljeni Musić je na suđenju promijenio priču, tvrdeći da je bio pijan i drogiran, zbog čega ne može sa sigurnošću da kaže da li je on ubio Vladislavu.

(Blic)

 

 

Portal Analitika