Svijet

U avionskoj nesreći u San Francisku dvoje mrtvih i 182 povrijeđenih

0707avion
D
voje ljudi je poginulo, a 182 ih je povrijeđeno nakon što se avion južnokorejske kompanije Azijana erlajns “boing 777” srušio i zapalio prilikom sletanja na Aerodrom San Francisko.

 

U avionskoj nesreći u San Francisku dvoje mrtvih i 182 povrijeđenih
Portal AnalitikaIzvor

Poznata su imena svih putnika na letu 214 Boeinga 777 iz Seula, u kojemu se nalazio 291 putnik i 16 članova posade, objavili su jutros vatrogasci San Franciska.



Prema posljednjim službenim podacima dvije su osobe smrtno stradale, 182 su povrijeđene, a 123 putnika prošla su bez povreda.



0707avion6

 

Do nesreće je došlo dok je avion slijetao na pistu koja počinje na ivici zaliva San Franciska. Televizijski snimci pokazuju krhotine na početku piste uz obalu. Jedan od putnika rekao je kako mu se čini da je avion dolazio prenisko iznad vode, te da je pilot pokušavao da dobije na visini neposredno prije nego što je avion udario u pistu.

Ovo je nevjerojatno. Srećni smo što je toliko preživjelih, rekao je gradonačelnik San Franciska Ed Li na konferenciji za novinare. Nažalost, ima puno teško povrijeđenih, kazao je.

49 putnika je u teškom stanju, zbog čega su prebačeni u nekoliko obližnjih bolnica, rekao je zamjenik šefa vatrogasne službe San Franciska.

tekst i foto: hrt.hr

Portal Analitika