Scena

GRAD TEATAR: Matija Dedić trio u Vladinom domu na Cetinju

gradteatarlogo
J
edan od najpoznatijih džez pijanista regiona, Matija Dedić održaće večeras koncert sa svojim trio u Vladinom domu na Cetinju, sa početkom u 22 časa, u okvuru 27. Grad teatra.

GRAD TEATAR: Matija Dedić trio u Vladinom domu na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Koncert koji budvanski festival organizuje u saradnji sa Muzičkom akademijom, Matija Dedić trio će izvesti džez-standarde, kao i neke svoje kompozicije po kojima je ansambl prepoznat kao jedan od najprespektivnijih džez trija regije.

Matija Dedić u Crnoj Gori nastupa sa Krunoslavom Levačićem na bubnjevima i Zvonimirom Šestakom na kontrabasu. Rođen je u Zagrebu 1973, i sa pet godina počeo da svira klavir. Nakon što je 1991. godine završio srednju muzičku školu „Vatroslav Lisinski“, otišao je na Džez akademiju u Grac, gdje je diplomirao 1997. kod prof. Haralda Nojvirta. U Kelnu je se usavršavao kod Dž. Tejlora, Hala Galpera, Bila Dobinsa i Berija Harisa. Pošto se 1997. vratio u Zagreb, počinje češće da svira i njegov rad se prepoznaje i u Hrvatskoj  i izvan nje. Tokom prvih godina, nastupa sa bendom Boliers Quartet kao pratnja velikanima poput B. Golsona, K. Burela, R. Hejnsa, Dž. Felisijana i All Stars Band-a. U međuvremenu je imao priliku da svira i u Kvaretu Tamare Obrovac. Nastupao je u svim zemljama regiona, zatim u Italiji, Njemačkoj, Slovačkoj, Engleskoj, Brazilu, Belgiji, Turskoj, Španiji, Austriji, Francuskoj, Danskoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Mađarskoj, Grčkoj i SAD, sa nekim od najpoznatijih džezera današnjice. Bio je finalista Džez festivala u Montreju 2002. godine. Piše muziku za televiziju i pozorište, povremeno je angažovan kao studijski muzičar i na nastupima poznatih pop imena hrvatske muzičke scene. Dobitnik je brojnih nagrada koji samo potvrđuju njegov izuzetan kvalitet i nadarensto.

Za zainteresovane, obezbijeđen prevoz publike do Cetinja, koji će u 21 čas krenuti sa polaznog stajališta „Olimpije“ u Budvi.

Portal Analitika