Društvo

KOMAR: Reizbor Sonje Tomović Šundić regularan i u skladu sa Pravilnikom

0907fakuletPOCETNA
Č
lan Vijeća Fakulteta političkih nauka doc. dr Olivera Komar kazala je za Portal Analitika da je to tijelo ispoštovalo neophodnu proceduru i u skladu sa Pravilnikom imenovala članove Izborne komisije koji su jednoglasno predložili Sonju Tomović Šundić za dekanicu FPN-a.

KOMAR: Reizbor Sonje Tomović Šundić regularan i u skladu sa Pravilnikom
Portal AnalitikaIzvor

- Vijeće Fakulteta političkih nauka utvrdilo je da ima kvorum za odlučivanje, i u skladu sa članom 4 Pravilnika o proceduri i rokovima izbora, imenovalo članove Izborne komisije i sprovelo glasanje, kojim je profesorica Sonja Tomović Šundić predložena za dekanicu tog Fakulteta. Neophodna procedura je ispoštovana, a izbori sprovedeni u skladu sa Pravilnikom, kazala je za Portal Analitika doc. dr Olivera Komar.

Dosadašnja dekanica FPN-a Sonja Tomović Šundić juče je jednoglasno predložena na sjednici Vijeća, iako su pojedini profesori i saradnici iz Izborne komisije ranije osporavali regularnost izbora.

Prema riječima doc. dr Olivere Komar, procedura je ispoštovana i u regularnost izbora ne treba sumnjati.

- Neodgovorno je pokušavati opstruirati tok odlučivanja ukoliko neko nije zadovoljan mogućim ishodom tog procesa, podvlači Komar.

Ona nadalje objašnjava da, prema Pravilniku o proceduri i rokovima izbora, postupku prestanka funkcije i razrješenja rektora Univerziteta Crne Gore, koji se primjenjuje prilikom izbora dekana, prvi korak nakon raspisivanje izbora je podnošenje kandidature koju verifikuje izborna komisija Fakulteta koju formira Vijeće Fakulteta.

- Izborna komisija je verifikovala jedinu podnešenu kandidaturu i u rokovima koji su ostavljeni nije podnešen nijedan prigovor, kaže Komar i dodaje da je sljedeći korak izlaganje programa koji je takođe sproveden u propisanoj proceduri, a posljednji - glasanje.

- Vijeće Fakulteta je utvrdilo da ima kvorum za odlučivanje, u skladu sa članom 4 pomenutog Pravilnika imenovalo članove izborne komisije i sprovelo glasanje. Odluka je bila jednoglasna. Samim tim je procedura ispoštovana, a izbori sprovedeni u skladu sa Pravilnikom. Pravila propisuju načine i rokove za podnošenje eventualnih prigovora i treba ih poštovati, istakla je Komar.

Na pomenutoj sjednici je jednoglasno podržan i zahtjev studenata Fakulteta da se broj njihovih predstavnika u tom tijelu poveća na dva.

Sa Fakulteta političkih nauka su naveli da su, povodom rješenja rektora Univerziteta da se sekretar FPN-a rasporedi na drugo radno mjesto, svi članovi akademskog i neakademskog osoblja potpisali inicijativu za preinačenje te odluke.

Portal Analitika