Vlada usvojila budžet za narednu godinu

2811radojezugicok
V
lada je na današnjoj sjednici usvojila predlog budžeta za 2014. godinu, vrijednog 1,5 milijardu eura. Rashodi budžeta projektovani su na 1,33 milijarde, deficit na 1,99 odsto, a kapitalni budžet će iznositi 90 miliona eura. Za iduću godinu planirano je zaduženje u iznosu od 240 miliona eura, dok će državne garancije biti odobrene u vrijednosti od 25 miliona.

Objavljeno: 28. 11. 2013 - 15:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar finansija Radoje Žugić izjavio je novinarima nakon sjednice Vlade da budžet za narednu godinu baziran na nastavku štednje, uz odgovoran i racionalan odnos prema novcu poreskih obveznika i doprinos očuvanju standard stanovništva. On je istakao da će iduće godine biti uredno isplaćivane plate, penzije i socijalna davanja.

-Plate u javnom sektoru će 2014 ostati na istom nivou, a što se tiče penzija radimo analizu koja će definisati nove izvore sredstava za Fond PIO, kao i novi model usklađivanja penzija- precizirao je Žugić, napominjući da zamrzavanje penzija ostaje na snazi dok analiza ne bude gotova.

Ministar je istakao da se svi javni prihodi moraju naplatiti.

-Vidjećemo koji je razuman rok za otplatu potraživanja koja država ima prema EPCG. Poreski dug se takođe mora naplatiti ukoliko je to moguće- naveo je Žugić.

On očekuje da će budžet biti usvojen u parlamentu do kraja godine, bez obzira na najavljeno protivljenje SDP-a.

-Javna potrošnja se mora prilagoditi objektivnim mogućnostima privrede i građana- podvukao je Žugić.

 

Komentari: 1

28. 11. 2013 - 17:04

Uvod u rascjep SDP-a. Dok se Ranko vrne, od autobus partije osta kombi.
Novi komentar