Politika

Radna grupa će dostaviti prijedloge 27. decembra

0812skupstina
R
adna grupa za izgradnju povjerenja u izborni proces će 27. decembra dostaviti parlamentu predloge izbornih zakona, na kojima je radila više od pola godine, pišu Vijesti.

Radna grupa će dostaviti prijedloge 27. decembra
Portal AnalitikaIzvor

Kopredsjedavajući tog skupštinskog tijela Srđan Milić poručio je da će, ukoliko se dan ranije radna grupa ne dogovori o predlozima zakona, Skupštini ponuditi svoja rješenja.

“Neću više čekati ni sekund. Do tada imate vremena za unutarpartijske konsultacije, a ako neko pokuša da opstruira, ja ću biti predlagač svih zakona”, kazao je Milić nakon dvočasovne rasprave u kojoj su poslanici jedni drugim prebacivali što Radna grupa još nije završila izmjene zakona, prenose Vijesti.

Milutin Simović, drugi kopredsjedavajući predložio je da poslanici sačekaju kraj januara, kako bi se u izmjene zakona uključili međunarodni eksperti koje je obećala delegacija EK.

“Ako smo već tražili da se uključe strani eksperti, treba da ih sačekamo. Treba li sada da kažemo Mitji Drobniču - hvala, nećemo podršku”, kazao je Simović, na što je Milić poručio da radna grupa otkazuje ponuđenu pomoć EK.

Goran Danilović iz Demokratskog fronta optužio je predstavnike DPS-a da opstruiraju rad na izmjeni zakona. On je rekao da zakone treba dostaviti Skupštini, da bi se na plenumu vidjelo ko podržava ponuđena rješenja.

Milić je poručio da je nezadovoljan nastupima nekih članova grupe, koji su u medijima kritikovali način rada tog skupštinskog tijela.

On je ponovio da je radna grupa za pola godine uradila više posla od drugih, aludirajući na radnu grupu koja je na izmjenama izbornog zakona radila preko dvije godine.

Milićeva konstatacija da kritike metoda radne grupe treba iznositi na tom tijelu, umjesto u medijima, nijesu se svidjele Rifatu Rastoderu iz SDP koji je kazao da je i sam bio među kritičarima vođenja radne grupe.

“Bolje da ponudimo rezultate parlamentu, umjesto što analiziramo što je ko rekao”, kazao je Rastoder, na što je Milić pojasnio da je mislio na izjave Vlada Dedovića koji u radnoj grupi predstavlja CEMI.

Portal Analitika