Politika

Lukšić na otvaranju poglavlja 23 i 24

1712luksic1
P
otpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić predvodiće državnu delegaciju koja će u srijedu, 18. decembra, učestvovati na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji. U delegaciji su i potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i glavni pregovarač Aleksandar Andrija Pejović.

Lukšić na otvaranju poglavlja 23 i 24
Portal AnalitikaIzvor


Kako je saopštio Vladin biro za odnose sa javnošću, na Međuvladinoj konferenciji, kojoj će predsjedavati ministar vanjskih poslova Litvanije Linas Linkevičius, biće otvorena pregovaračka poglavlja 23-Pravosuđe i temeljna prava i 24-Pravda, sloboda i bezbjednost, a očekuje se i otvaranje još nekoliko poglavlja.



Poglavlja Pravosuđe i temeljna prava i Pravda, sloboda i bezbjednost, koja čine srž vladavine prava, okosnica su „novog pristupa“ u pregovorima, a Crna Gora prva zemlja koja prolazi kroz novi pristup, kaže se u saopštenju.



Otvaranju poglavlja prethodila je izrada akcionih planova za poglavlja 23 i 24, te njihova rana primjena u dijelu ustavnih promjena.



Na konferenciji se očekuje prisustvo komesara za proširenje Štefana Filea.

foto: www.todayszaman.com

Portal Analitika