Region

Djeda Mraz je najskuplji brend na svijetu

1716djedamraz
D
jeda Mraz je najskuplji brend na svijetu, ocijenila je britanska agencija Brend Fajnens.

Djeda Mraz je najskuplji brend na svijetu
Portal AnalitikaIzvor

Prema ocjeni ove agencije, Djeda Mraz bi kao brend vrijedio 1.162 milijardi eura, oko tri puta više od kompanije Epl, čija se vrijednost kreće oko 366 milijardi eura, prenio je list "Figaro".

Lik dugobradog i bjelobradog starca obučenog u crvenobijelo odijelo osmišljen još u 19. vijeku, kao brend bio bi pet puta skuplji od Koka-kole, čija je vrijednost na berzama 200,9 milijardi eura.

"Djeda Mraz je brend broj jedan u svijetu", smatra Dejvid Hej direktor britanske agencije koja je za procjenu vrijednosti brenda koristila ekonomski učinak Djeda Mraza u turističkom, trgovinskom i u ugostiteljskom sektoru.

Neosporno je da je Djeda Mraz poznata ličnost najveće vrijednosti u svijetu, i nije ni čudo što brendovi kao što su Koka-kola, Folksvagen ili KFC pokušavaju da se približe njegovoj poplurarnosti.

Kad je riječ o poznatim ličnostima, fudbaler Dejvid Bekam je, poslije najavljenog povlačenja sa fudbalskih terena u maju ove godine, na osnovu raznih ugovora za reklamiranje robnih marki zaradio 35,5 miliona eura, a očekuje se da bi ta vrijednost mogla dostići 363,2 miliona eura.

Procjenjuje se da je rođenje nasljednika britanske krune u julu ove godine princa Džordža, britanskoj ekonomiji donijelo 581,2 miliona eura.

Izvor: b92.net; foto: vestinet.rs

Portal Analitika