Društvo

Pokloni za barsku djecu bez roditeljskog staranja

2412bar
O
pština Bar organizovala je prijem za djecu bez roditeljskog staranja koja su pod starateljstvom barskog Centra za socijalni rad, a smještena su u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj i u hraniteljskim porodicama.

Pokloni za barsku djecu bez roditeljskog staranja
Portal AnalitikaIzvor

U ovoj humanoj akciji 21-om djetetu su podijeljeni prigodni pokloni, kao i novčani iznos od 50 eura.

Direktor barskog Centra za socijalni rad i staranje Slobo Đonović je iskoristio ovu priliku da se zahvali lokalnoj upravi na organizaciji druženja koje je postalo neraskidivo i veoma značajno u procesu razvoja hraniteljstva i na izuzetnoj misiji da se njeni mali sugrađani približe svom rodnom gradu.

Predsjednica SO Bar Branka Nikezić istakla je da Opština Bar već deset godina brine o djeci bez roditeljskog staranja onako kako se svako stara o svojim najbližima.

“Centar za socijalni rad i Opština Bar su oni koji se o vama staraju onako kako se svako stara o svojim najbližima. Tako da znate da, pored vaših hranitelja i vaspitača, imate još nekog ko misli o vama. Nadamo se da ćete svi naći svoj dom i da ćete drugačije živeti. Vi ste već počeli život na drugačiji način u odnosu na drugu djecu, ali mislim da vam sa nijedne strane nije falilo pažnje i ljubavi i da ste zato tako porasli u odnosu na prošlu godinu” - kazala je Nikezić.

Prema riječima Gordane Krunić, socijalne radnice u Dječijem domu u Bijeloj, barska uprava je značajno doprinijela zajedničkom zadatku da ova djeca imaju bolje uslove za život i da odrastu u normalne, zdrave i divne ljude.

Portal Analitika