FSCG: Mirko Vučinić fudbaler godine

2012CnpFSCG
N
apadač Juventusa i kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić proglašen je za najboljeg igrača u 2013. godini.

Objavljeno: 20. 12. 2013 - 13:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vučinić zbog obaveza u klubu nije prisustvovao ceremoniji svečanog proglašenja održanoj u Crnogorskom narodnom pozorištu, ali se telefonskim putem zahvalio svima na nagradi.

“Nadam se da će ova nagrada udaljiti loš period i povrede. Hvala još jednom”, kazao je Vučinić.

Vučinić je i prošle godine proglašen za najboljeg, a u izboru dobio je 65 glasova.

As Mančester sitija Stevan Jovetić osvojio je drugo mjesto sa 51, dok je treći član Seula Dejan Damjanović sa 31 glasom. U najužoj konkurenciji bili su i Marko Baša sa 30 i Stefan Savić sa 28 glasova.

Za najboljeg fudbalera Telekom Prve crnogorske lige proglašen je Darko Zorić iz Čelika.

“Hvala svima koji su glasali za mene, uradiću sve da opravdam nagradu. Hvala fudbalskom klubu Čelik, saigračima i stručnomm štabu, takođe i saigračima iz mlade reprezentacije i selektoru Dušanu Vlasisavljeviću. Da nije bilo njih ne bi ni došao do nagrade”, kazao je Zorić.

On je u izboru kapitena i trenera prvoligaških timova dobio 27 glasova. Najveće konkurente imao je u saigraču iz Čelika Ivanu Ivanoviću (23) i Branislavu Jankoviću iz Grblja (24).

Za trenera godine izabran je Dragan Radojičić, koji je predvodio Sutjesku do titule prvaka Crne Gore.

“Hvala kolegama koji su mi dodijelili priznjanje. Veliko hvala mojim igračima, stručnom štabu, upravi kluba i navijačima. To je i njihova nagrada”, rekao je Radojičić, koji je u izboru dobio 48 glasova.

On je za najboljeg trenera proglašen i 2011. godine.

U najužoj konkurenciji za trenera godine bili su Aleksandar Nedović iz Grblja (16) i šef stručnog štaba Lovćena, Mojaš Radonjić (15).

Najperspektivniji igrači Crne Gore su član Tventea Luka Đorđević, Nebojša Kosović iz Vojvodine i fudbaler Budućnosti Andrija Vukčević.

Mina, rtcg.me

Komentari: 4

zasto

20. 12. 2013 - 15:19

Vučinić po 100ti put... Mogli su da nagrade Damjanovića, zbog svega šta je dao reprezentaciji i aziskom fudbalu... Jeste Koreja, ali momak ubija!

20. 12. 2013 - 17:33

Cestitke za naseg kapitena !
GIYO

20. 12. 2013 - 18:37

Trebali ste staviti i Drincica tu i on je odigrao malo utakmica sto je mjerilo FSCG.
Novi komentar