" /> " />

OEBS: Krvoproliće na Krimu je čudom izbjegnuto

1303ukrajina
O
rganizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) danas je pohvalila ukrajinske snage na Krimu zbog uzdržanosti, čime su pomogle da se spriječi krvoproliće na tom poluostrvu, a "to je ravno čudu".

Objavljeno: 13. 03. 2014 - 19:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Za mene, skoro je ravno čudu da krv nije potekla na Krimu - rekao je Švajcarac Tim Guldiman, specijalni izaslanik OEBS-a u Ukrajini.

Tokom konferencije za štampu u Beču, sjedištu OEBS-a, Guldiman je taj rezultat objasnio "veoma odmjerenim stavom vlasti u Kijevu", uprkos "provokacijama neidentifikovanih vojnika" koji kontrolišu Krim.

Jedan ruski poslanik je u četvrtak priznao "između redova" da su ruske snage na Krimu.

- Policijske strukture definisane Ustavom su spriječene da rade svoj posao, a većina zgrada je zauzeta - rekao je zvaničnik OEBS-a.

Krimski parlament je u utorak donio deklaraciju o nezavisnosti koja vodi povezivanju s Rusijom, a referendum o tome je zakazan za nedjelju.

OEBS je prošle nedjelje poslao na Krim pedeset civilnih i vojnih posmatrača, ali su tri puta silom spriječeni da tamo uđu. Tim Guldiman namjerava da sljedeće nedjelje ponovo ode u Kijev, kao i na istok Ukrajine.

Komentari: 2

13. 03. 2014 - 20:58

Putino nobelova nagrada za mir

13. 03. 2014 - 23:34

Cudo je li? Za to cudo pohvalite i Ruse.
Novi komentar