Svi oni koji su u ovoj zemlji radili za opšti interes, koji su pokušali da stvari pomere napred bili neomiljeni... Srbi nikada nisu voleli reformatore, jer to što oni govore i rade nije popularno. Umesto njih, podržavali su demagoge, populiste, opsenare; njih su obožavali. Dok su reformatore ili zaboravljali ili – ubijali. Tako i Zorana Đinđića, ocjenjuje Zoran Živković, predsjednik Nove stranke, bivši srpski premijer i jedan od najbližih saradnika Zorana Đinđića.

 

" />

Svi oni koji su u ovoj zemlji radili za opšti interes, koji su pokušali da stvari pomere napred bili neomiljeni... Srbi nikada nisu voleli reformatore, jer to što oni govore i rade nije popularno. Umesto njih, podržavali su demagoge, populiste, opsenare; njih su obožavali. Dok su reformatore ili zaboravljali ili – ubijali. Tako i Zorana Đinđića, ocjenjuje Zoran Živković, predsjednik Nove stranke, bivši srpski premijer i jedan od najbližih saradnika Zorana Đinđića.

 

" />

Građani Srbije ne vole reformatore

1403zivkovicpocetna

Svi oni koji su u ovoj zemlji radili za opšti interes, koji su pokušali da stvari pomere napred bili neomiljeni... Srbi nikada nisu voleli reformatore, jer to što oni govore i rade nije popularno. Umesto njih, podržavali su demagoge, populiste, opsenare; njih su obožavali. Dok su reformatore ili zaboravljali ili – ubijali. Tako i Zorana Đinđića, ocjenjuje Zoran Živković, predsjednik Nove stranke, bivši srpski premijer i jedan od najbližih saradnika Zorana Đinđića.

 

Objavljeno: 13. 03. 2014 - 23:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Još od momenta kada je Vlada premijera Ivice Dačića - pritisnuta žarkom željom Aleksandra Vučića da se i formalno dočepa statusa gospodara Srbije - bila primorana da podnese ostavku, politički analitičari nemaju dilemu: rezultat vanrednih parlamentarnih izbora raspisanih za 16. mart nikada nije bio izvjesniji. Sudeći po svim do sada objavljenim anketama, Vučićeva Srpska napredna stranka blizu je apsolutne većine u budućem sazivu srpske Skupštine.

Uprkos svakodnevnim uvjeravanjima prvog potpredsjednika Vlade Srbije u tehničkom mandatu, Aleksandra Vučića, da su izbori raspisani kako bi Srbija „što snažnije krenula u reforme“, predsjednik Nove stranke, bivši premijer Srbije i jedan od najbližih saradnika Zorana Đinđića, Zoran Živković, siguran je da to nije pravi razlog zbog koga je „najbolja vlada u istoriji Srbije“ odlučila da se samoukine. Po njegovom mišljenju, riječ o pokušaju Aleksandra Vučića da zamrzne i kapitalizuje sopstveni visoki politički rejting koji je, po Živkovićevom tumačenju, „posledica sklonosti dela građana Srbije da veruju lažima“.

„Nevolja je u tome što građani najviše veruju najvećim lažima. Osim nekoliko izuzetaka, svi „srpski vladari“ su Srbijom uglavnom vladali na taj način“ - kaže Zoran Živković za Portal Analitika.

1403zivkovic1

ANALITIKA: Tako vlada i Aleksandar Vučić?

 

ŽIVKOVIĆ: Naravno. Zar ovih dana ne gledamo operetsku predstavu u kojoj smešni i bizarni glavni junak – Aleksandar Veličanstveni – spašava decu iz snežnih smetova, gradi Beograd na vodi, brine o algama u Užicu i, po sistemu da vam čika da bombonu, radnicima JUMKA i SIMPA nudi brza i efikasna rešenja?! Evo, kaže Veličanstveni, baš ovih dana dolazi jedan Rus i jedan šeik koji će mi pomoći da rešim sve vaše probleme.

Ili, pogledajte način na koji Mali, Vučićev Privremeni organ (Siniša Mali, predsjednik takozvanog Privremenog organa Beograda, formiranog nakon smjene gradonačelnika Dragan Đilasa; op. T.N.), pravi cirkus sa naučnikom svetskog glasa, Nikolom Teslom, čiju urnu, iz Muzeja Nikole Tesle, hoće da premesti u pomoćnu zgradu Hrama Svetog Save! Uzgred, Privremeni organ – makar bio Vučićev i makar bio Mali – telo je koje po zakonu rešava samo neodložne poslove. A kakav je to, molim vas, neodložan posao premeštanje urne Nikole Tesle?!

Najzad, pogledajte organizovane tv-emisije u kojima je Veličanstveni u neprestanom dijalogu sa sopstvenim odrazom u ogledalu. Ako nije politička kukavica, zašto ne izađe na duel sa nekim od svojih političkih protivnika?!

ANALITIKA: U tim emisijama se, zajedno sa Aleksandrom Vučićem, pojavljuju urednici medija, analitičari, istaživači javnog mnjenja...

ŽIVKOVIĆ: Svi oni su samo statisti u performansu koji Vučić sam organizuje. Što je takođe i bizarno i smešno.

ANALITIKA: „Samo se vi smejte... Kraj će biti mnogo tužan“, rekao bi Branko Lazić, poslanik Socijalističke partije Srbije devedesetih.

ŽIVKOVIĆ: Mogao bi biti tužan, slažem se. I to je jedan od razloga mog povratka u politiku.

1403zivkovic2

ANALITIKA: Nije valjda da i vi, baš kao i Boris Tadić, imate „misiju“?!

 

ŽIVKOVIĆ: Ne, ne, nije reč o misiji; reč je o odgovornosti. U svakom pogledu, ova zemlja je u katastrofalnom stanju. Ako pogledate privredno-ekonomsku situaciju, videćete da vlast nema načina da isplati svoje obaveze, što se odražava na dalje snižavanje standarda, na neizvesnost poslovanja. Aleksandar Vučić je pre tri meseca najavio da će Srbija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dobiti dve, tri milijarde kredita pod povoljnim uslovima; videli ste da je dobila samo milijardu koja će, budući da država u narednim mesecima neće biti sposobna da isplaćuje plate i penzije, poslužiti za krpljenje rupa. Drugo, osim kao fasada, ovde institucije odavno ne postoje. To se lako prepoznaje i kroz činjenicu da Vučić Veličanstveni odlučuje bukvalno o svemu što se u ovoj zemlji događa: Vučić za sneg, Vučić za amebe, Vučić za sport, Vučić za kredite, Vučić za zapošljavanje, Vučić za vođenje krivičnih postupaka... Iskreno, ne bih začudio ako bi posle 17. marta u obrazloženju svake odluke pisalo isto: Zato što je tako mislio Aleksandar Vučić. Reč je o kultu ličnosti koji se od Staljinovog razlikuje taman onoliko koliko se razlikuju vremena u kojima su živela dvojica „naših vođa“: Staljin je imao motku i metak; ovaj ima „nazavisne“ medije, „nezavisne“ novinare, „nezavisne“ analitičare, „nezavisne“ agencije koji truju narod...

Najgore od svega je to što Vučič za ono o čemu odlučuje nije kvalifikovan.

ANALITIKA: Kako nije kvalifikovan?

ŽIVKOVIĆ: Tako što nikada ništa nije radio. U njegovoj zvaničnoj biografiji koju ste svojevremeno mogli pročitati na sajtu stranke čiji je predsednik, kao jedna od ključnih potvrda Vučićeve stručnosti pisalo je: Vratio noćno kupanje na bazenu u Hali Pinki! Pa, čekajte...

Uprkos svemu, u Srbiji ćete i dalje uvek lako naći tih četrdesetak procenata građana koji su u stanju konstantnog očekivanja nekakvog čuda, u večnoj potrazi za bićem koje će rešiti sve njihove nagomilane probleme. Nekada je to bio Tito, pa Slobodan Milošević, pa Vojislav Koštunica, pa Boris Tadić; sada je Aleksandar Vučić.

1403zivkovic3

ANALITIKA: Zoran Đinđić to nikada nije bio?

ŽIVKOVIĆ: Nije. Zašto? Zato što su svi oni koji su u ovoj zemlji radili za opšti interes, koji su pokušali da stvari pomere napred bili neomiljeni... Srbi nikada nisu voleli reformatore, jer to što oni govore i rade nije popularno. Umesto njih, podržavali su demagoge, populiste, opsenare; njih su obožavali. Dok su reformatore ili zaboravljali ili – ubijali. Tako i Zorana Đinđića.

ANALITIKA: Mediji pišu da je u kabinetu prvog poptredsjednika Vlade, Aleksandra Vučića, nedavno formirana Komisija za ispitivanje političke pozadine ubistva Zorana Đinđića. Kako to tumačite?

ŽIVKOVIĆ: Kao ometanje istarge. Tim pre što je Komisija koju pominjete formirana bez utemeljenja u bilo kakvom propisu, bez pravnog i zakonskog osnova. Po mom mišljenju, na taj način se šalje jasna poruka Tužilaštvu: ne radite ništa, dižite ruke; i onako sve zavisi od mudraca opšte prakse.

ANALITIKA: Komisija na čijem je čelu bio Žarko Korać...

ŽIVKOVIĆ: Tu je Komisiju imenovala Vlada Srbije, a ne nekakav prvi potpredsednik Vlade sa svojim pametnim konsultantima. Pored toga, Koraćeva Komisija je osnovana sa jasnim zadatkom šta sve mora da utvrdi. I to bez prava ulaska u krivično-pravnu sferu.

Lično, mislim da u Komisiji samozvanog spasioca Srbije ne može sedeti niko ko poštuje i ceni delo i žrtvu Zorana Đinđića.

ANALITIKA: „Zorana Đinđića se nekako svi uvek sete pred izbore“ – rekla je nedavno sestra Zorana Đinđića, Gordana Đinđić. Imate li taj utisak? Da li se i vaš predizborni koalicioni partner, Demokratska stranka, ovih dana naprasno sjetila Zorana Đinđića?

ŽIVKOVIĆ: Zoran Đinđić je ubijen kao predsednik Vlade Srbije i predsednik Demokratske stranke; u tom smislu, svaki član DS-a formalno ima pravo da se seti svog predsednika, onoga šta je on predstavljao i što je značio. Naravno, uvek je loše ako se tako nešto čini samo onda kada se proceni da bi to moglo biti politički profitabilno. Tada bismo mogli govoriti o zloupotrebi.

1403zivkovic4

ANALITIKA: Da li, dakle, Demokratska stranka zloupotrebljava Zorana Đinđića?

ŽIVKOVIĆ: Nadam se da ne. U poslednjih šest meseci - pa i u ovoj kampanji – Demokratska stranka, čini mi se, pokazuje iskrenu želju da se vrati političkim principima i političkom programu Zorana Đinđića. Preduslov za tako nešto bio je odlazak Borisa Tadića.

ANALITIKA: Zašto je to bio preduslov?

ŽIVKOVIĆ: Zato što je Boris Tadić, dok je bio na njenom čelu, Demokratsku stranku pretvorio u ličnu političko-manekensku pistu, u lepo upakovanu kutiju bez sadržaja i suštine. Za vreme Tadićevog mandata, Demokratska stranka je odustala od svih političkih principa po kojima je bila prepoznatljiva. Uostalom, da vas podsetim: reč je o čoveku koji je sa Ivicom Dačićem – i to ispod fotografije Zorana Đinđića – potpisao Sporazum o političkom pomirenju, besramno, pritom, izjednačivši ubijenog predsednika Vlade Srbije sa čovekom koji je, optužen za najteže zločine, u ćeliji Haškog tribunala umro prirodnom smrću. Pa, sećate se one priče o pravu na „dva bola“...

Uzgred, upravo zbog činjenice da se demokrate, nakon Tadićevog odlaska, polako vraćaju političkom putu svog nekadašnjeg predsednika, Nova stranka je donela odluku da sa njima uđe u koaliciju. Istovremeno, verujem da je to bio jedan od razloga zbog kojih je Demokratska stranka odlučila da baš sa nama napravi predizborni politički savez.

ANALITIKA: Zbog sjećanja na Zorana Đinđića?

ŽIVKOVIĆ: Tako je. U tom smislu, nadam se da je ovo početak nove ere u Demokratskoj stranci koja više nikada neće politički lutati na način na koji je lutala u vreme dok je na njenom čelu bio Boris Tadić. Zbog čijih političkih promašaja, uostalom, Srbija danas ovako izgleda. Jer, upravo je Boris Tadić iz političkog i istorijskog smetlišta izvadio radikale Vojislava Šešelja, umio ih, oprao i od njih napravio Srpsku naprednu stranku; istovremeno, od Dačićevih socijalista, marginalizovanih nakon 5. oktobra, napravio je stranku od koje je 2012. zavisilo ko će formirati vladu Srbije.

1403zivkovic5

ANALITIKA: Ko će formirati novu vladu Srbije, šta mislite?

ŽIVKOVIĆ: Znaćemo 16. marta... Pre dva meseca, dok je još bio u Demokratskoj stranci, Boris Tadić je rekao kako je njegova „vizija Srbije“ ostvariva sa Aleksandrom Vučićem. Slične stavove imaju i sve ostale partije koje se ovih dana besramno guraju pred Vučićevim vratima, čekajući da ih Veličanstveni pozove. U međuvremenu, politička bitka se vodi na dva nivoa: na glavnom terenu, Srpska napredna stranka igra protiv koalicione liste Demokratske stranke i Nove stranke; na pomoćnom - u tom brlogu u kome se svi igrači međusobno laktaju i ujedaju – traje rat između partija koje se tuku za mesto omiljenog Vučićevog partnera. Pored Borisa Tadića, tu su Čedomir Jovanović, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić. Svi oni čekaju i mole boga da se gospodar smiluje i pozove ih da uđu u njegovu vladu.

ANALITIKA: Ko ima najviše šanse?

ŽIVKOVIĆ: Ne mogu da kažem ko ima najviše šanse, ali mogu ko ima najmanje. Po mom mišljnju, to je Ivica Dačić. Ne samo zbog toga što je potrošen, nego i zato što je, ispostavilo se, suviše skup za održavanje. Ostali, kažem, pokušavaju da postanu novi dačići. To je njihov cilj.

ANALITIKA: Šta je vaš cilj?

ŽIVKOVIĆ: Naravno, cilj svake stranke ili koalicije koja učestvuje na izborima je da na njima pobedi...

ANALITIKA: Pitam vas ozbiljno.

ŽIVKOVIĆ: Iako ne sumnjam da će poslanička grupa Srpske napredne stranke imati najveći broj poslanika, ne verujem istraživanjima koja govore da je razlika između Vučića i nas toliko dramatična.

1403zivkovic6

ANALITIKA: Ne vjerujete da će Srpska napredna stranka  osvojiti apsolutnu većinu?

ŽIVKOVIĆ: Ne verujem. Ako se tako nešto ipak dogodi, biće to dokaz teške bolesti srpskog društva.

Ali, vratimo se našem političkom cilju: želimo da u Skupštini Srbije napravimo jednu od dve najbrojnije poslaničke grupe i da se na taj način profilišemo kao najjača – nažalost, i jedina - alternativa svemu onome što simbolizuje Alekasandar Vučić. Broj glasova i broj poslaničkih mesta koji na ovim izborima osvojimo omogućiće nam da ponovo počnemo da gradimo demokratski blok i da na taj način povratimo poverenje onog dela biračkog tela koji se, nemajući za koga da glasa, na izborima pre dve godine odlučio za „beli listić“. Taj cilj će, verujem, možda biti teško osvojiti na ovim izborima, ali je na sledećim to već izvesno.

ANALITIKA: Dakle, za četiri godine ili...

ŽIVKOVIĆ: Kakve četiri godine?! Zar vi zaista mislite da će Vlada Aleksandra Vučića izgurati ceo mandat?! Neće! I to ne samo zato što je i ekonomska i socijalna situacija u Srbiji katastrofalna...

ANALITIKA: Nego?

ŽIVKOVIĆ: Nego i zbog toga što Aleksandar Veličanstveni, koji je ove izbore raspisao kako bi u svojim rukama skoncentrisao što više vlasti, zapravo nema rešenja. Za bilo šta, za bilo koji realni problem. Umesto toga, fantazira o šejku Muhamedu, o nekakvom kanalu Dunav-Egejsko more, o Beogradu na vodi, o navećoj fabrici čipova u svetu... Kada čovek pretera sa lažima, to je znak da nema rešenje. A u takvoj situaciji, bez obzira na želju i nameru, vlada ne može da izgura četvorogodišni mandat. Tim pre što će, hteo-ne hteo, Vučić pre svega biti suočen sa socijanim buntom. Pored toga, verujem da građani Srbije neće dugo trpeti ni njegovu prljavu operetsku predstavu koja se odnosi i na kontrolu medija i na suspenziju demokratskih prava i devastaciju institucija... Drugim rečima, umesto da ide ka demokratiji, Srbija se, zahvaljujući Aleksandru Veličanstvenom, vraća na karikaturu demokratije, na demokraturu. Formlano, imamo višestranački sistem, imamo sudove, parlament, slobodne medije; suštinski, nemamo ništa! Vraćamo se na pseudodemokratsku državu, što je u Srbiji uvek priča sa „tužnim krajem“. Uostalom, setite se Slobodana Miloševića...

Tamara NIKČEVIĆ

Komentari: 16

Nabuko

14. 03. 2014 - 07:10

Zašto Analitika, u jeku predizborne kampanje, daje ovoliko prostora srpskim političarima, koji imaju podršku na nivou statističke greške? Njegova stranka neće ni ući u parlament Srbije. Lik je nebitan
Analitičar

14. 03. 2014 - 18:48

Ovo je rubrika "Srbija", pa iako sam tvrdio da je previše Srbije na ovi portal (u odnosu na ostale bivše republike), ovo je dobar interview jer pokazuje treću Srbiju, koja ne podržava srbski imperijalizam i zalaže se za istinske demokratske vrijednosti. Z.Živković je poznat po tome što je kao premijer Srbije izjavio da su Srbi napuštali Kosovo pod pritiskom - para! Ni Đilas baš nema dlaku na jezik i stvari umije nazvat pravijem imenom. Za CG bi bilo najbolje kad bi ova koalicija mogla uć u vladu, ali pošto to izgleda neće bit moguće, makar da bude jaka opozicija. Važno je da AC maneken više nije s njima, mada nije izključeno da s radikalima zajedno nastavi AC politiku. I, svakako da iz Srbije treba forsirat teme koje se tiču Crne Gore.
danilo stojanovic

14. 03. 2014 - 07:19

Kao i uvijek, vrhunski intervju Tamare Nikcevic. Imam slicno misljenje kao i g. Zivkovic o sutuaciji u Srbiji, razlozima za ove izbore, o politickoj manipulaciji medijima, itd. Kada je jedan Pera Lukovic poceo da podrzava Vucica - to je preslo svaku mjeru dobrog ukusa. No, gradjani Srbije ce imati uskoro glavnu rijec. Vidjecemo kakvu Srbiju ce(mo) dobiti. A nema sumnje da ce se to odraziti i na CG. Plasim se da nece biti nista dobro? Jer, da parafraziram Sveto Pismo: "Iz Srbije (Nazareta) moze li biti sto dobro" - za CG?..... (Jevandjelje po Jovanu 1.43-46)
anika

14. 03. 2014 - 14:40

Evo "sučajno" je Isus iz Nazareta! Da li je to g-dine Stojanoviću za Vas dobro ili loše ne znam., a verovatno nije pošto nijedan papa nije iz Nazareta!
Dusan Madzarovic

14. 03. 2014 - 08:39

KOJE NARUCIO UBISTVO Premijera Djindjica. Iz jucerasnjeg INTERVJUA Gosp. Cedomira Jovanovica je vrlo JASNO sledece: SVI kanali NARUCIOCA vode do Vojislava Kostunice, a ONAJ koji je ustavio ISTRAGU je Boris Tadic. Tadic NIJE bio u dobrim odnosima sa Djindjicem i ON nije zelio da Tadic bude Ministar Odbrane. Kostunica je doprinio da Tadic bude Predsjednik DS i kasnije da zajedno budu na Vlasti. TO JE VEC ODAVNO DOKAZANO, ali treba i sudski potvrditi.
Toni

14. 03. 2014 - 08:52

Da samo jos treba sudski potvrditi, sitnica.
vlado

14. 03. 2014 - 08:41

Sto C.Goru interesuje sto radi Srbija i gradjani Srbije imamo mi dosta svoijeh problema i muka da resavamo zaboravite Srbiju i njihove probleme inekase otkace od C. Gore i jednom nas ostave na miru C.Goru i narod Crnogorski.
zoks

14. 03. 2014 - 08:42

gotovo 1 milion nezaposlenih, 4 zemlja u svijetu po traženju azila, od 2001-2011 500.000 ljudi napustilo Srbiju, na 13. mjestu po suicidima u svijetu, na 5. mjestu najnesrečnijih naroda u svijetu, na 104. mjestu po korupciji, na 12. mjestu po broju ubistva, na 96. mjestu propalih zemalja, 350.000 ostavljene djece po Srbiji, 83. mjestu medju najsiromašnijih penzionera u Evropi i svijetu, infrastruktura najzaostalija u Sr-Is. Evropi, 43.000 ljudi godišnje više umire nego što se radja, 900.000 odraslih Srba nema završenu ni osnovnu školu, 43% Srba alkoholičari, 44% Srba je krajnje siromašno, Psihološke bolesti u zadnjih 20 godina povečane 400%, milion Srba nema nikakve prihode, 45.000 djece mladje od 18 godina se hrani po javnim kuhinjama, a 400.000 djece gladuje, oko 5000 djece prosjači po ulicama gradova, opljačkano i iznijeto iz Srbije nakon 2000. i kroz razne ilegalne transakcije gotovo 51 milijardu dolara, trečina Srbije nije pokrivena mobilnim/internet signalom... izvor:Blic.rs
Toni

14. 03. 2014 - 10:13

Nesretne su drzave u kojima tipovi kakav je Zivkovic pricaju o reformama. Apsolutni neuspjeh u svim poljima u kojima je radio ga valjda preporucuje da komentarise. Prosto da covjeka uhvati muka od tog izraza lica koji samo odise relativno niskim iq-uom i jeftinim cinizmom. Hodajuci dokaz da i najgori imaju sansu.
Boban Bg

14. 03. 2014 - 11:14

Uz sve uvažavanje Analitike i njenog prava da uređuje svoj portal po svom nahođenju, iznosim svoje mišljenje vizavi davanja prostora likovima koje je samo politika mogla da izbaci na javnu scenu. To generalno važi za čitavu političku scenu Srbije. Uvažavam kad se prave intervjui sa političarima koji utiču ili će uticati na politiku Srbije i imati značajno mjesto u njenom parlamentu, bez obzira o kakvim se ličnostima radi. To je prosto podrazumjevajuće da se čuju stavovi ljudi koji odlučuju o sudbini drugih ljudi. U ovom slučaju se radi o beznačajnosti u svakom pogledu. Postoji toliko zanimljivih sagovornika u Srbiji čije bi intervjue pročitao sa zanimanjem poput Latinkje Perović, Ivana Čolovića, Dubravke Stojanović, Mirjane Karanović, .... ali me zaista ne zanima što kaže Zoran Živković. Čak ni komentar Danila Stojanovića neće uticati na to.
Analitičar

14. 03. 2014 - 19:18

Tvoja lična antipatija prema Z.Ž. jer je načepio neke tvoje ljubimce ne može odredit ničiju, pa ni njegovu poziciju. Z.Ž. nije beogradski izdanak, ne fali se crnogorskijem korijenima i već to je dovoljno za CG i Crnogorce da za nj navijaju. Mi trebamo gledat na srbsku politiku izključivo kroz vlastiti, crnogorski, interes. Likovi koje ti predlažeš jesu zanimljivi, ali tek oni su NEBITNI za srbsku političku i svaku javnu scenu i od njih CG nema nikakve koristi.

15. 03. 2014 - 11:19

@Boban Beg - Bobane nijesam napisao da imam identicne stavove vec slicne. Slazem se u pogledu razloga za ove izbore, i o medijskoj manipulaciji stanovnistva a sve u svrhu velicanja "lika i dela" A.Vucica. Slazem se i sa vasim izborom sagovornika mada se pokazalo da oni, nazalost, imaju marginalni uticaj na politicku scenu Srbije. Oni jesu intreseantni i cesto briljantni kriticari velejsrbijanskog nacionalizma - ali sto oni mogu pored "spasavanja devojcice iz snega" na svim TV Srbije? T. Nikcevic zaista izuzetno postujem jer postavlja prava pitanja i izvlaci maksimum iz sagovornika. Zato, se ne slazem sa vama da je ovaj razgovor "promasaj" Analitike. P.S. S druge strane, mogli bi vise poceti da se bavimo zloupotrebom medija u politicke svrhe? Posebno sa manipulacijama koje mediji cine da bi ponovo uspostavili "srpstvo u CG"
anika

14. 03. 2014 - 12:46

Ovoga Dositeja-reformatora i prosvetitelja, još majka rađala nije!!!
Novi komentar