Rusi zauzeli selo u Ukrajini

1503selo
R
uske snage podržane helikopterima i oklopnim vozilima preuzele su kontrolu nad selom u Ukrajini blizu granice s Krimom, saopštili su ukrajinski zvaničnici, piše portal B92.net.

Objavljeno: 15. 03. 2014 - 18:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zauzimanje Strilkova, dan uoči referenduma na Krimu o prisjedinenju s Rusijom prva je operacija ruskih snaga u Ukrajini van Krima, koji kontrolišu još od prošlog mjeseca.

U toj operaciji nisu ispaljeni meci niti je bilo povrijeđenih, ali su tenzije, već ionako velike uoči sjutrašnjeg referenduma, dodatno povećane.

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je tu akciju i poručilo da Ukrajina "zadržava pravo da iskoristi sve neophodne mjere za zaustavljanje ruske vojne invazije".

Mjesto Strilkove nalazi se na dugoj ptrevlaci uz istočnu obalu Krima, na oko 10 kilometara u teritoriji Herkonske oblasti.

Portparol ukrajinske pogranične službe Oleg Slobodi, rekao je za agenciju AP da je oko 120 Rusa preuzelo kontrolu nad gasnom stanicom u tom selu, dok je Ministarstvo spoljnih poslova navelo da je bilo oko 80 pripadnika ruskih snaga.

Izvor i foto: B92.net

Komentari: 0

Novi komentar