" /> " />

Cetinje dobija Društveni centar

1503drustveni
D
io bivše fabrike IMO ''Košuta'' na Cetinju adaptira se za potrebe budućeg Društvenog centra, a čitav projekat pokrenula je nevladina organizacija “Aktivna zona". Cilj projekta je, prema riječima predsjednika te NVO Miloša Markovića, da se obezbijedi prostor odakle će kretati buduće građanske akcije, a to će biti mjesto okupljanja svih nevladinih organizacija iz Prijestonice, javlja Radio Crne Gore.

Objavljeno: 15. 03. 2014 - 21:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Unutrašnjost i spoljašnjost pomenutog prostora će biti u potpunosti adaptirana za potrebe Društvenog centra, a to će podrazumijevati: čišćenje okoline Društvenog centra, obezbjeđivanje ulaznih kapija u ''Košutin'' kompleks, krečenje spoljne fasade Društvenog centra, zamjenu polomljenih stakala, farbanje prozorskih okvira , krečenje unutrašnjosti, postavljanje podnih obloga, nabavka i postavljanje kancelarijske opreme i materijala”, pojasnio je Marković koji je rekao da im je potrebna pomoć u realizaciji ovog projekta koji je podržala i Evropska Unija kroz projekat koji ima za cilja da se obezbijedi održivost nevladinih organizacija.

“Uz veliku zahvalnost Fondu za aktivno građanstvo i Evropskoj uniji uz pomoć kojih je organizovana ''Akademija održivosti'', Aktivna zona se može pohvaliti sa tim da je učvrstila svoje unutrašnje uređenje i u pravom smislu te riječi, ostvarila svoju održivost kroz prepoznavanje svoje uloge u društvu. Posebnu zahvalnost dugujemo i Društvenom centru iz Novog Sada koji nam je pružio logističku podršku prilikom pokretanja ove inicijative”, naglasio je Marković koji je ukazao da im je neophodna pomoć i lokalne zajednice kako bi realizovali projekat.

“Pozivamo sve zaintersovane organizacije i pojedince da nam se priključe u realizaciji ovog projekta. Pomoć ne mora biti samo finansijska već i pomoć oko izvođenja radova i oko organizacije posla”, rekao je Marković.

Budući Društveni centar u Prijestonici prostiraće se na površini od 170 metara kvadratnih , a planirano je da im kongresnu salu, kancelarijski prostor kao i mjesto za okupljanje nevladinih organizacija.

Izvor i foto: rtcg.me

Komentari: 0

Novi komentar