" /> " />

Rukovodstvo SNP-a putuje u Moskvu da se ogradi od Đukanovića, Danilović tvrdi da se premijer preigrao

1504bajdenmilook
R
ukovodstvo Socijalističke narodne partije će u narednih desetak dana zvanično posjetiti Rusku Dumu, Vladu Rusije, Predsjedništvo i najveće crkvene velikodostojnike, gdje želimo jasno i javno pokazati da neodgovorne izjave Mila Đukanovića ne predstavljaju volju ogromne većine građana Crne Gore", saopšteno je iz Medijskog pula SNP-a Dnevnim novinama.

Objavljeno: 15. 04. 2014 - 12:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović izjavio je juče Dnevnim novinama da su vrlo zabrinjavajući i upozoravajući tonovi koji stižu iz Moskve.

“Kao poslanik opozicije, nijesam srećan zbog ovog publiciteta koji nam daje Moskva. Rusija je važan, strateški partner i mnogo većima nego što je Crna Gora, a to nama, izgleda, nije važno. Đukanović se očigledno preigrao i pokušao da izigra ranije dobre odnose sa Ruskom Federacijom. Neopreznost i želja da se pošto- poto, i preko reda, odnosno preko Krima i Ukrajine, uđe u NATO, politički gledano je “došla glave" takvoj politici", kazao je Danilović za Dnevne novine.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je juče saopštilo da “neprijateljske izjave premijera Crne Gore Mila Đukanovića tokom njegove posjete SAD, kao i pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji u sankcijama protiv Rusije, izazivaju duboko razočaranje”, te da je zvanična Moskva razočarana zbog lobiranja premijera da Crna Gora uđe u NATO. U jučerašnjoj reakciji Ministarstva vanjskih poslova i evropskih intergracija Crne Gore je ocijenjeno da su tvrdnje ruskog ministarstva neprimjerene i proizvoljne, kao i da je “sve što je premijer iznio javno i u razgovorima sa američkim zvaničnicima u skladu sa nacionalnim interesima Crne Gore i njenim spoljnopolitičkim opredjeljenjima za članstvo u NATO i EU i nije antiruski intonirano”.

Komentari: 42

15. 04. 2014 - 12:47

Sad je malo jasnije zašto se Moskva oglasila. Njeni predstavnici u CG su preko SPC prosrpske stranke, uključujući tradicionalne žalbenike po inostranstvima iz SNP. Zaduženi su da budu protiv NATO. Izjavu MIP Rusije možemo shvatiti kao miješanje u izbornu kampanju koja je počela u CG sa navijanjem za opoziciju. Ako pobijede njihovi sateliti, CG neće u NATO jer bi ovi odmah preformulisali spoljnopolitičke prioritete. Zato treba napasti Đukanovića i slabiti pozicije DPS-a.
Milijana

15. 04. 2014 - 12:51

Da je '48 mnogo jada, a izgleda da smo strašno mali, a vazda se popriječimo ... Oće li Vuksan Simonović da putuje, on ima iskustva
Periskop

15. 04. 2014 - 15:45

Rusi vjeruju u Roćena, tako da je ovo ...nepotrebno (planirano) talasanje. Naravno, žele i ovdje polarizaciju kao da nam nije dosta jada i krvi već toliko godina . Uđoše u oslobođeni Beograd i silovaše sve što stigoše.

15. 04. 2014 - 13:07

Ajde, srbočetnici, dobit ćete gratis kartu u jednom smjeru, kad uđemo u EU&NATO možete nastaviti kmečati

15. 04. 2014 - 13:07

Sad set ga ugasili!

15. 04. 2014 - 13:08

Nije Crna Gora kontra kontinenta i regiona u kojem se nalazi. Ona slijedi put ostalih zemalja u Evropi. To sto je Srbija satelit Rusije, i to sto velikosrbi u Crnoj Gori slijepo slijede Srbiju i Rusiju ma sto god cinili, ne obavezuje Vladu Crne Gore. Kad oni pobjede sa svojom prosrpskom i proruskom politikom neka nas stave pod rusku shapu. DO tada su opozicija. Pored toga, ovim gestom Srbi iz opozicije sami sebi pucaju u nogu. Pokazali su se kao anti Zapadna i anti Americka strana u Crnoj Gori, pa ce vjerovatno i imati takav tretman. Ako se iko preigrao to su oni ko i obicno. Brzo ce se vidjeti. Ovaj put u Moskvu ce zgaditi EU politicare vise je nego sigurno. Kontra politicke prakse. Prema vani moraju stati uz svoju drzavu.

15. 04. 2014 - 13:18

Ko tebe, velikosrbina Danilovica, pita jesi li ti sretan sa publicitetom iz Moskve. Koja je vaznost toga da li je jedan osvjedoceni mrzitelj zemlje u kojoj zivi, jedan velikosrbin i desna ruka cetnickog vojvode sretna ili ne? Nije Rusija Putin, niti je CG Srbija da mora da slijedi Rusiju ma sto god uradila. Ako Rusi zelju za ulaskom u NATO proglase za antirusko, to je problem usijanih imperijalistickih glava, sto velikosrbi po prirodi stvari ne mogu shvatit jer im je mozak konstituisan na isti nacin. Ne mozete Crnu Goru fizicki pomjerit ka Rusiji. Ona je cvrsto ukotvljena na mediteranu na kontinentu i regionu gdje su ogromna vecina zemalja u NATO i GDJE CEMO i MI BIT uskoro.
Anti-lider

15. 04. 2014 - 13:23

Vi ste se gospodo ogradili od (cijele) Crne Gore pa nema potrebe da se posebno ograđujete od njenog premijera. Milije su vam Srbija i Rusija no Crna Gora. Ustvari vaš pravi razlog putovanja jeste traženje novog sponzora pošto su ovi beogradski pod istragom. Ova vlada je i nastala iz koalicije koja je na izborima pobjedila uz otvoreno propagiranje integracija u EU i NATO. Ovaj vaš sramotni čin izdaje će ipak biti samo mrlja na vašem odavno zacrnjelom obrazu, Crnoj Gori nećete nauditi. Nije vi to ni prva ni pošljednja sramota. Da je vječna Crna Gora i njena sloboda!
dr

15. 04. 2014 - 13:31

nemogu da vjerujem da iz putesestvija po bariju nijesu izvukli nikakav nauk..... pih..... glibovi..... gade mi se..... saopsti sto imas u svojo kuci, ne obijaj tudje pragove.....

15. 04. 2014 - 16:36

E da znas da su mi se nakon ove viejsti zgadili vise no ikad. Imam mucninu u stomaku. Ova pogana krv nema mjere dokle ide u svojoj mrznji prema Crnoj Gori. A kad razmislim imam prezir prema njihovim glasacima. Zasto ih glasaju ako ne zbog srpstva? Nista drugo nisu ponudili. Sad vidim kakva kataklizma prijeti Crnoj Gori ako oni pobjede. Ovo se ne smije dozvoliti ni po koju cijenu. Efekat bi bio kao udar meterorita.
GOGA

15. 04. 2014 - 15:13

UTUVITE JEDNOM U TE VAŠE UVRNUTE GLAVE DA CRNA GORA NIJE PRĆIJA NI SRPSKA NI RUSKA.MI IMAMO SVOJE INTERESE I OD NJIH NE ODUSTAJEMO PA VI AJTE ĐE GOD OĆETE.
Dijaspora

15. 04. 2014 - 15:50

OPET POKLISARE!!!!! U TUĐINA, PROTIVU CRNE GORE I NARODA. ŠTO REKOH PRIJE ISPOD ,,JAKŠIĆ: Rusija želi da zadrži svoja uporišta na Balkanu,, MOJ KOMENTAR ,,ONI ĆE ISKORISTIT OVO OKO RUSIJE, ZA IZVOR NJHOVIH PRIHOD, JER IZVOR IZ SRBIJE JE PRESUŠIO,,. SRAM VAS BILO ANTI-DRZAVNA OPOZICIJO!!!!!!!!!!!!!! DOKLE VIŠE DA IH TRPIMO.
kecaroš

15. 04. 2014 - 15:15

Samo naprijed- PETOKOLONAŠI ! Nijedan država ne bi toliko trpjela svoje sabotere , kao što ova naša domovina-Crna Gora čini !
Glasac

15. 04. 2014 - 15:40

Ne ide SNP u Moskvu da ohrabri Ruse (e bas su im samo oni falili), no da se ovdje udvori srpkom glasackom tijelu. I da njeguje podjele u Crnoj Gori od kojih zive, a zasto optuzuju vlast.

15. 04. 2014 - 16:08

Ovo je nedopustiv gest, prljav udarac drzavi. Nije iznenadjujuce jer oni i ne zele drzavu. Sjetite se slavlja u Beranim. Ova opozicija je najveci neprijatelj Crne Gore u svijetu, bez dvoumljenje tvrdim. Treba im napraviti docek na aerodromu sa trulim jajima i pomadorom.

15. 04. 2014 - 15:46

Podgoricani, ako hocete Crnu Goru u Srbiji ili Rusiji, onda glasajte za ove izdajnike.
LJEŠNJANIN

15. 04. 2014 - 15:49

Vaš komentar djelimično nije precizan.Putuju bez Obraza jer ovi nijesu htjeli sa njima previše su ekstremni.

15. 04. 2014 - 15:55

Svakim danom sve vise, Srbi iz opozicije vode antiZapadnu tj. antievropsku politiku.

15. 04. 2014 - 16:10

U NATO as soon as possible !!! Appeal to all NATO countries to let Montenegro in the association

15. 04. 2014 - 16:20

:) napisah "U NATO" umjesti "IN NATO".

15. 04. 2014 - 16:18

Niko nije proklet ko cetnici iz Crne Gore. Cega ste se uhvatili osusilo se, baksuzi i sramoto Crne Gore.

15. 04. 2014 - 16:18

Niko nije proklet ko cetnici iz Crne Gore. Cega ste se uhvatili osusilo se, baksuzi i sramoto Crne Gore.

15. 04. 2014 - 16:21

Kako ne, ceo svet je uz zdrave cetnike. Vi st ese pokazali kao mudri a pogotovo skloni ovog drzavi. Da je Sv Petar danas ziv, ne bi prestao povracati kad bi vidio sto vi radite i pricate.

15. 04. 2014 - 16:52

A ti bas znas sto bi Sv. Petar rekao, pisao ti je sa onoga svijeta?
M. Marko

15. 04. 2014 - 16:27

Radi OPOZICIONOG VELIKOSRPSKOG PROGRAMA vlada se ne mjenja. Robinjo!!!!!!!!! DPS-u ne treba bolja predizborna propaganda.
Rukfaš

15. 04. 2014 - 16:52

Bio jednom jedan poslanik koji se zvao Vuksan. Pošao Vuksan jednoga dana u jednu zemlju u kojoj je ogovarao vlast svoje rođene zemlje. Zemlja koju je ogovarao je ojačala. Vlast koju je ogovarao još uvijek je postojana i nakon mnogo godina. Ne znamo đe je Vuksan. Možda ide u Moskvu. Samo niko ne može da ga prepozna. Predstavlja se kao Srđan, Aleksandar, Neven...
Abu khabir muavija

15. 04. 2014 - 17:37

Ne mogu da vjerujem.Kakvi papci.Ponesite i onu demižanu, možda i Vladimir Vladimirovič voli da gucne.Ma ne,on je sportista džudista, ali oni iz onog departmenta što su pisali ove jade, ti se sigurno nisu otrijeznili još od Jeljcina.I još jedna ideja, da povedete onu djevojku u bijelom da je sa kakvom ulizivačkom parolom postavite na Crveni Trg. Kako bi to odjeknulo u kampanji. Toliko sam zbunjen ovom niskosti da mi se počelo i priviđati. Učinje mi se da je na onoj fografiji treći slijeva lično Molotov, pa se sjetih da je Molotov blaženo počivši.Mora da je neki naš na slici.
KARA RADUSIN

15. 04. 2014 - 17:37

Treba dodati da sa njima putuju njihova braća iz Dveri i Obraza kao i svještenici SPC.
Šušanjanin

15. 04. 2014 - 17:38

Njega ste mi zaboravili braćo veljeSrbi..!? Ajt što vi izdajete državu, ali mi puštite njega da on izda crkvu... A nemote brate sve vi... Oće i on od toga kolača da zagrize... Pa nećete dati da se sami ovjenčate, ili ga povedite... Za svu moju braću Srbe koji ne podržavaju ove i ovakve veliki pozdrav...
Ovako su trčali Miloševiću

15. 04. 2014 - 18:18

Sada je došlo vrijeme da idu kod Putina, kakvi su ovo ......ci Crne Gore, ove treba kao partiju ukinuti, jer radi protiv interesa sopstvene države. Milić je jedan svetosavski nacionalista, a zna se da su oni skloni saradnji sa ....... kao episkop srpski Velimirović i sada je SP išla po pomoć u Rusiju a na štetu Crne Gore i Srbije!
Labud

15. 04. 2014 - 19:06

Rusi jesu Crnogorce materijalno pomagali u turski vakat-ma im Crnogorci nijesu ostali dužni-no svojom krvlju i glavama to Rusima na svaki kantar preplatili. Kad Turčin ojde Rusi se okrenuše Srbima/-ne da ujedinjuju južnoslovenske narode nego da preko njih mute kao oni /Rusi/ ostale slovenske narode-da bi ih svojom rajom učinjeli. Od tih ruskosrpskih namjera postigli su preko njihove bracke samo koristit Crnogorce i Crnu Goru im za 88g. aneksirat/pripojit Srbiji/. Ali za takvo ponašanje prema Crnogorcima /vječitum prijateljima bez interesa/ i ruska i srpska bracka zanavijek ostala za sprdnju. Pa ova ponovna bracka Rusa i Srba prema Crnogorcima samo je ponovno brukanje i bez uspjeha da ponovo zavaraju Crnogorce i Crnu Goru ponovo aneksiraju.
A pisac reče i leleče....

16. 04. 2014 - 11:32

" UMRIJEĆU POMIRIT SE NEĆU ZAŠTO CRNOGORCE OBDRENE LJUDE, PRATE DOGME I VJEČNE ZABLUDE"! Dakle, koliko vjekova toliko zabluda,a dogma je ionako milenijumska tekovina...na velju žalost pametnjakovića...Brda i Nahija?
Novi komentar