KALUĐEROVIĆ: Komunikacija sa građanima daje željene rezultate

1704natoKAL
N
acionalni koordinator za NATO i savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Nebojša Kaluđerović održao je danas predavanje u Andrijevici, u okviru obuke za službenike lokalne samouprave, na temu evroatlantske integracije Crne Gore.

Objavljeno: 17. 04. 2014 - 12:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Obuku je organizovala Uprava za kadrove, u saradnji sa Komunikacionom timom Savjeta za članstvo u NATO.

U otvorenom razgovoru o članstvu Crne Gore u NATO, Kaluđerović je predstavio napredak koji je Crna Gora ostvarila na tom planu od obnove nezavisnosti. Poseban akcenat je stavljen na rezultate reformi u četiri oblasti (vladavina prava, podrška javnog mnjenja, reforma obavještajnog sektora i reforma sektora odbrane), koje su ključne za integraciju u NATO.

Kaluđerović je naglasio da je članstvo u NATO državno pitanje od velikog značaja i spoljnopolitički prioritet koji se tiče svih građana, te da je saglasno tome inoviran koncept komunikacije koji obezbjeđuje otvoren i argumentovan javni dijalog, kao i povoljan ambijent za razmjenu mišljenja, bez obzira na stavove o tom pitanju.

U tom kontekstu je napomenuo da je u proteklom periodu pitanje evroatlantske integracije Crne Gore sve prisutnije u javnosti, što najbolje govori u prilog konstataciji da inovirani vid komunikacije sa svim segmentima društva daje željene rezultate, uključujući i povećanje podrške građana za članstvo Crne Gore u NATO.

U nastavku predavanja, kroz formu pitanja i odgovora, istaknut je značaj koji NATO ima na prostoru Zapadnog Balkana, u kontekstu bezbjednosti i mira, kao i demokratskog i ekonomskog razvoja.

Odgovarajući na pitanja prisutnih, Kaluđerović je ukazao i na punu komplementarnost procesa integracije Crne Gore u EU i NATO.

U nastavku obuke, kojoj su prisustvovali zaposleni opštine Andrijevica i odbornici lokalnog parlamenta, osvrt na različite aspekte procesa evroatlantske integracije Crne Gore dali su i dr Mehmedin Tahirović i direktor ALFA Centra Aleksandar Dedović.

Tokom posjete opštini Andrijevica, nacionalni koordinator Nebojša Kaluđerović imao je kratak susret i sa predsjednikom Skupštine opštine Andrijevica Zvonkom Vukovićem i potpredsjednikom opštine Slavkom Stijovićem.

Komentari: 0

Novi komentar