KLAUS: Krizu u Ukrajini izazvali SAD i Zapad

2304klaus
S
jedinjene Američke Države (SAD) i Zapad izazvali su ukrajinsku krizu, rekao je u intervjuu češkoj televiziji CT24 bivši predsjednik Češke Vaclav Klaus.

Objavljeno: 23. 04. 2014 - 08:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Mislim da Rusija nije kriva za izbijanje nemira na Trgu nezavisnosti (Majdanu) u Kijevu. Zapadna Evropa i SAD su pogoršali tu situaciju”, rekao je Klaus, a prenijela agencija Itar-Tas.

On im je, kako je rekao, od samog početka govorio da ne vrše pritisak na Ukrajinu i da će tako samo uništiti tu zemlju i izazvati njen raspad. “Nažalost, tačno to se dogodilo”.

Klaus je dodao da Ukrajina sada prolazi kroz period u kojem je teško reći da li vlasti žele da se oslone na Zapad ili Rusiju.

“Kijev, međutim, mora nezavisno da donosi odluke o sopstvenoj budućnosti. Ukrajinci moraju samo da odlučuju o svojoj budućnosti, bez uplitanja sa strane. Molim vas, prestanite da se miješate sa Istoka ili Zapada”, upozorio je Klaus.

Izvor: MINA; foto: 6yka.com

Komentari: 5

Lavrov

23. 04. 2014 - 10:55

"Amerikanci nisu spremni da priznaju da ne mogu da vode šou u svakom delu zemlje", zaključio je Lavrov u intervjuu za RT. Lavrov: Odgovorićemo ako budemo napadnuti Tanjug Rusija će, ako bude napadnuta i ako interesi ruskog naroda budu ugroženi, uzvratiti u skladu sa međunarodnim zakonom, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za ruski kanal RT.

23. 04. 2014 - 19:46

Konflikt izmedju Rusije i SAD moze imati dva ishoda. 1/ Ako se narodi budu ponasali kao promasaj evolucije primata, kao copor majmuna, bice haosa. 2/ Ako narodi budu na vrijeme uvidjeli da ih njihove vodje "majmuni" prave majmunima, ti majmuni ce biti usutkani i konflikt ce se rijesiti mirnim putem. Nece biti stradanja neduznog naroda. Nema ovdje onih koji su vise u pravu. Jedno je cinjenica. Ko poteze oruzje da uplasi ili ubije, taj je majmun i treba ga skloniti u neki rezervat. SAD i Rusija su na istoj klackalici.
obican narod

23. 04. 2014 - 21:08

.......2/ Ako narodi budu na vrijeme uvidjeli da ih njihove vodje "......." prave majmunima, ti isti ce biti usutkani i konflikt ce se rijesiti mirnim putem. Nece biti stradanja neduznog naroda...... Dragi prijatelju ali uvijek strada obicni narod i to uglavnom NEVINI ! ps. Misle , ja ne diram nikoga nece mi mene niko itd....ZVECKA SE OPASNO!!
Novi komentar