Vojska Ukrajine spremna za borbu

2404andrej
U
krajinski ministar spoljnih poslova Andrej Deščicja poručio je da je ukrajinska vojska spremna da se bori u slučaju napada.

Objavljeno: 24. 04. 2014 - 19:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Deščicja je rekao da ruska odluka o vojnim vježbama "veoma eskalira situaciju u regionu".

On je za agenciju Asošijeted pres u Pragu rekao da je Kijev naučio lekciju od ruske aneksije Krima.

"Imamo to iskustvo, sada ćemo se boriti s ruskim trupama ako... one napadnu Ukrajinu", rekao je Deščica i poručio da su "ukrajinski narod i ukrajinska vojska spremni za to", prenosi portal RTCG.

Deščicja je rekao da se nove ruske vojne vježbe odvijaju "još bliže ukrajisnkoj granici nego što je ranije planirano" i zatražio povlačenje ruskih vojnika.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je danas da je ruska vojska započela vježbe Južnog i Zapadnog vojnog okruga na granici sa Ukrajinom, zbog zaoštravanja situacije na jugoistoku Ukrajine.

Ukrajinsko Ministrastvo unutrašnjih poslova saopštlo je danas da su ukrajinske snage pokrenule operaciju kako bi ponovo preuzele kontrolu u Slavjansku, na istoku zemlje, i da je u sukobu ubijeno "do pet" pripadnika proruskih snaga, dok je jedan ukrajinski oficir ranjen.

Komentari: 2

25. 04. 2014 - 07:23

"Deščicja je rekao da se nove ruske vojne vježbe odvijaju "još bliže ukrajinskoj granici nego što je ranije planirano" i zatražio povlačenje ruskih vojnika." Jeste, blizu Ukrajinske granice ali ne i u Ukrajini. Treba li da se povuku ka Moskvi ili do Kine? Ne mogu raditi vjezbe ni u svojoj zemlji?
hiljadama kilometara

25. 04. 2014 - 10:23

Naravno, ali zato Amerikanci MOGU IZVODITI VOJNE vjezbe hiljadama kilimetara daleko od Amerike i to tik uz Rusku granicu, i to nije problem? Sto kaze PUTIN ZA NJIH, ..oni su ocen harasoje momci i mi im trebamo vjerovati pogledali smo im pravo u oci i oni nece lagati , to je sve zbog IRANA a ne zbog nas itd,,,,
Novi komentar