G7 uvodi nove sankcije Rusiji

264g7
G
rupa nabogatijih zemalja svijeta G7 uvešće nove sankciji Rusije zbog situacije u Ukrajini, a one bi mogle biti uvedene već u ponedjeljak.

Objavljeno: 26. 04. 2014 - 07:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Dogovorili smo se da vrlo brzo uvedemo nove sankcije Rusiji. Imajući u vidu hitnost stvaranja uslova za uspešne i mirne demokratske predsjedničke izbore sljedećeg mjeseca u Ukrajini, postigli smo dogovor da hitno pooštrimo sankcije i mjere koje će povećati cijenu ruskih postupaka", navedeno je u zajedničkom saopštenju.

Grupa G7 je osudila postupke separatista u istočnoj Ukrajini i pohvala Kijev zbog poštovanja sporazuma postignutog u Ženevi.

"Za razliku od njih, Rusija nije preduzela konkretne poteze u cilju poštovanja sporazuma iz Ženeve. Ona nije javno podržaala sporazum, nije osudila postupke separatista koji pokušavaju da destabilizuju Ukrajinu niti je pozvala naoružane ekstremiste da mirno napuste zgrade državne adminsitracije koje su okupirali i polože oružje", poručila je grupa G7 u saopštenju prenose agencije.

Najbogatije zemlje još jednm su osudile pripajanje Krima Rusiji.

"Mi ponovo oštro osuđujemo nezakoniti pokušaj Rusije da pripoji Krim i Sevastopolj koji mi ne priznajemo. Mi ćemo danas sprovesti pune pravne i praktične posljedice ove nezakonite aneksije, uključujući ekonomske, trgovinske i finansijske sankcije, ali one neće biti ograničene samo na te oblasti", zaključuje se u saopštenju.

(rtcg)

Komentari: 5

harosoje Ribjata!

26. 04. 2014 - 10:43

........."Za razliku od njih, Rusija nije preduzela konkretne poteze u cilju poštovanja sporazuma iz Ženeve. Ona nije javno podržaala sporazum, nije osudila postupke separatista koji pokušavaju da..itd..itd... To su vasa VIDJENJA koja su naravno neispravna (vi ste kreatori toga haosa -svima nama crnogorcima je jasno-kad je oni BAJDEN posa u Kijev da je doslo do ESKALACIJE itd..(bili ohrabreni NACISTI Ukrajinski da ce ih NATO pomoci itd.....,jedno je sigurno PUTIN-Rusija vam se saginjati nece sto vi njima uvedete oni ce RECIOROCNO i vama a videcete , nazalost ocekojem ako crna gora mada kao ne clanica EU nije u obavezi da podrzi EU jer ce onda PUTIN reci da RUSI ne dolazu u crnu goru a oni ce ga budite sigurni BEZPOGOVORNO poslusati-zivi bili pa vidjeli!
Novi komentar