" /> " />

Optužuju posmatrače OEBS-a da su špijuni NATO-a

264denis
P
roruski pobunjenici, koji drže grupu međunarodnih posmatrača OEBS-a u istočnoj Ukrajini, danas su optužili privedene pripadnike tima OEBS-a da su "špijuni NATO-a" i rekli da ih neće pustiti na slobodu.

Objavljeno: 26. 04. 2014 - 11:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Mi smo juče uhapsili neke špijune NATO-a i oni će biti razmijenjeni za naše zatvorenike. Ne vidim drugi način da oni budu oslobođeni", izjavio je lider samoproglašene "Donjecke Republike" Denis Pušilin.

On je to rekao ispred zgrade službe bezbjednosti SBU u Slavjansku, u kojoj pobunjenici, pod čijom kontrolom se nalazi taj grad u istočnoj Ukrajini, drže tim OEBS-a, prenosi Tanjug.

Slavjansk je postao epicentar tenzija između proruskih demonstranata i ukrajinskih vlasti u istočnom dijelu zemlje gdje su proruski pobunjenici zauzeli niz gradova.

Vašington je tražio hitno oslobađanje tima OEBS-a, a portparolka Stejt departmenta Džen Psaki tvrdi da "postoji snažna veza između Rusije i separatista" u istočnoj Ukrajini.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su posmatrači OEBS-a zaustavljeni na kontrolnom punktu pobunjenika na ulazu u Slavjansk i odvedeni u zgradu službe bezbjednosti.

 

Komentari: 3

26. 04. 2014 - 13:23

Mnim da se na slici lijevo moze prepoznati jedan pop koji kao da daje instrukcije nekome iza kamere. Svudje dje se gine eto njih da pripomognu... da situacija uznapreduje.

26. 04. 2014 - 15:56

Izgleda da si kao mali pretrpio neku traumu, gledao neki horor film sa popovima. Meni npr. ovi iznad tvog popa lice na mudzahedine a onaj treci slijeva sa naocarima za sunce na SAD marinca. Ovaj prvi sdesna je vjerovatno vezao NATO vojnika pa ga gleda dolje onako vezanog. Ovaj u centru sa mikrofonom 100% gleda u Putina. Slazes li se sa tim?
Novi komentar