Ministarstvo nauke dodijelilo ETF-u status Centra uspješnosti (VIDEO)

2005min_nauke

Ministarstvo nauke je danas u zgradi Rektorata UCG upriličilo ceremoniju svečane dodjele Odluka o uspostavljanju statusa Centra uspješnosti Elektrotehničkom fakultetu UCG, kao i Odluke o naučnoistraživačkim grantovima institucijama koje su uspješno privele kraju pregovarački proces, Elektrotehničkom fakultetu UCG i Biotehničkom fakultetu UCG.

Objavljeno: 20. 05. 2014 - 15:19 Promjenite veličinu teksta: A A A


Ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović dala je uvodnu riječ, nakon čega je okupljene dekane i profesore pozdravio rektor Univerziteta prof. dr Predrag Miranović.


Ministarka Vlahović uručila je svečane forme Odluka prof. dr Zoranu Veljoviću, dekanu Elektrotehničkog fakulteta za dobijanje statusa Centra uspješnosti i realizaciju projekta BIO-ICT u visini od 3.418.000 eura, kao i Odluku o dodjeli naučnoistraživačkog granta za realizaciju projekta CS-ICT od 372.000 eura, dok je ispred Biotehničkog fakulteta UCG Odluku o dodjeli naučnoistraživačkog granta za realizaciju projekta LOVĆEN od 390.000 eura primio dekan te institucije prof. dr Miomir Jovanović.


Nakon svečanosti održana je Konferencija za medije kojom je Ministarstvo nauke, u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost” (INVO), koji se finansira iz sredstava kredita Svjetske banke, objavilo još jedan Konkurs za dodjelu naučnoistraživačkih grantova.

Na konferenciji su govorilimr Darko Petrušić, direktor INVO projekta i pomoćnik ministra nauke Crne Gore, prof.dr Igor Đurović, rukovodilac projekta BIO-ICT, koji je dobio status prvog Centra uspješnosti u Crnoj Gori, dr Igor Pajović, sa Biotehničkog fakulteta, ruvodilac projekta LOVCEN, dobitnik granta i Doc. dr Irena Orović sa Elektrotehničkog fakulteta, glavni istraživač projekta CS-ICT, takođe dobitnik naučnoistraživačkog granta.


Ukupna vrijednost novog Konkursa je do 1,2 miliona eura, dok naučnoistraživačke ustanove i timovi imaju mogućnost dobijanja pojedinačnih grantova u visini između 150.000 € i 400.000 €. Ovaj Konkurs otvoren je do 19. septembra 2014. godine.


Naredni korak Ministarstva nauke jeste organizacija Radionica, koje imaju za cilj pomoć i podršku naučnoistraživačkim ustanovama i timovima da što bolje pripreme svoje projekte i ispoštuju sve propise konkursa i tražene procedure Svjetske banke, kaže se u saopštenju Ministarstva dostavljenom Portalu Analitika.

Komentari: 1

Mila K

20. 05. 2014 - 20:10

Očigledno je postalo marketinški trik prije izbora. Pa, ETF je imao status jedine naučen institucije u CG, pored Agro-Instituta, i bez ministarstva nauke.
Novi komentar