Radunović provjerava rad ljekara na Očnoj klinici KCCG

1306radunovicbobook
M
inistar zdravlja Miodrag Radunović zatražio je hitan izvještaj o radu Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Crne Gore zbog neefikasnosti, pišu Dnevne novine. Jedan od ključnih razloga je taj što ljekari na Klinici za očne bolesti ne rade punim kapacitetima i što pacijente direktno šalju kod privatnika, zbog čega se i kod njih stvaraju ogromne gužve.

Objavljeno: 13. 06. 2014 - 04:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

-Ministar je zato zatražio izvještaj o radu Klinike za očne bolesti jer na tom odjeljenju ne rade mnogo, već pacijente odmah šalju kod privatnika- kazao je sagovornik Dnevnih novina.

Prema podacima sa sajta KCCG, na pregled u Klinici za očne bolesti trenutno čeka 856 pacijenata. Veći broj pacijenata na listi čekanja je registrovan samo u Centru za kardiologiju, njih 1.177.

Iz Ministarstva zdravlja su Dnevnim novinama saopštili da sve zdravstvene ustanove imaju zakonsku obavezu da dostave izvještaj o radu.

-Analizom izvještaja, kao i na osnovu razgovora sa menadžmentom KCCG, ali i pritužbi građana, konstatovano je da su duge liste čekanja, kako na specijalističke preglede tako i na operacije oka, te da zbog toga oftamologija predstavlja "usko grlo" u Kliničkom centru- naglašavaju u ministarstvu.

Dr Biljana Milojko sa Klinike za očne bolesti rekla je da taj sektor KCCG trenutno ima devet stalno zaposlenih oftamologa, dok je jedan oftamolog "uključen pod ugovorom 30 odsto".

-Dvije doktorice su na trudničkom bolovanju, tako da od Nove godine službu pokriva sedam ljekara. Kako je sada vrijeme i za korišćenje starih godišnjih odmora, u junu su pacijentima na raspolaganju četiri ljekara- navela je Milojko, napominjući da se na Klinici za očne bolesti svakodnevno pregleda između 80 i 100 pacijenata.

Komentari: 4

eee

13. 06. 2014 - 05:47

ja ocekivao da ce ministar provjeriti da li se sa platom koju dobijemo od drzave moze prezivjeti duze od 15dana
Trn

13. 06. 2014 - 06:10

Na toj klinici je neophodno jedno detaljno provjetravanje od ustajalosti, nerada i nesavjesnosti. Imali su oni i namjernih diverzija na tehniku kako bi onemogućili operacije na klinici i kako bi te iste po skupoj cijeni radili efikasno ali privatno! Pogledajte podatak da od 9 zapošljenih oftalmologa zbog razno raznih razloga u junu ne može da radi više od njih četvoro ?! Pa slijepac vidi da se tu radi o zaparloženosti i neradu; sve im je preče od savjesnog rada! Znam da specijalisti nijesu baš dobro plaćeni za svoj rad, ali za svoj nerad su i previše plaćeni! Što se tiče dozvola za privatni rad ni po što ne treba to dozvolit specijalistima koji imaju na svom osnovnom radnom mjestu formirane liste čekanja!
vlado

24. 07. 2014 - 17:43

pođimo od sestara na odjelenju ,radno vrijeme im je 12 sati i više.navesti ću šta su na "meni radile" prijem i zavođenje,spremanje kreveta,upoznavanje sa kućnim redom,pa terapija za operaciju,stavljanje kapi u oči,svakih 2 sata -mogao sam sat navijati po njima-zaboravih svaki ulazak u sobu je sa osmijehom,pozdravom,lijepom riječju,pomaganju ustajanja za odlazak u operacionu salu,povratak i još svakojaka pomaganja..na svako pitanje imaju odgovor u vezi struke. a isto tako i rad doktorice koja me vodila-Milojko. sve u superlativu,dolazak na posao u 6.30 dogovor sa glavnom sestrom u vezi radnog dana.određivanje naredne terapije,pripreme za operaciju,operacije,rad u prijemnoj ambulanti,rad u ambulanti bolničkih pacijenata,konsultacije sa pacijentima -radno vrijeme i poslije 15.00 . i štošta još a pacijenata ima 0d 30-40 svaki dan u bolničkom liječenju plus ambulant.............................ima još ali mislim da je dosta.
vlado

24. 07. 2014 - 17:41

ja sam u periodu od 21.7. do 23.7 bio na operaciji katarakte i za NEVJEROVATI na kakav sam red i poštovanje naišao od sviju na odjeljenju. počev od sestara glavne sestre Nele,sestara Olje,Sanje,Milene,Ivane,.......,higijeničarki,domaćica u kuhinji. Doktorica Biljan Milojko je radila i više od 8 časova,svi zaposleni doktori su već oko 6.30 bili na kliniki. A sestre su radile i više od 12 časova.čistoća na zavidno nivou. i na kraju da ne zaboravim i sve u operacionoj sali od instrumentalki,.... hvala doktoricama,Sabini,Milošević ,Adžić,...a sve pohvale za dr.Milojko na stručnosti,strpljenju,toleranciji,...... da završim hvala svima za ugodan boravak i odlazak sa pozitivnim osjećajem.
Novi komentar