Živ se čovjek na sve navikne

2707mladenrPOCETNA
Jako je srećan, jer ono što je kao dječak sanjao - sada radi, živi od toga i uživa u svom poslu... Smatra da nekada previše sve prima k srcu, i to mu smeta... Kod drugih najviše cijeni iskrenost... Uživanje mu predstavlja putovanje „u privatnoj režiji“ i kao sljedeću destinaciju navodi - Kubu... Ne može bez rukometa... To je Mladen Rakčević

Objavljeno: 26. 07. 2014 - 22:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

 

Kapiten i pivot crnogorske rukometne reprezentacije Mladen Rakčević rođen je 10. februara 1982. godine na Cetinju.

Profesionalnu karijeru je započeo u Lovćenu, čije boje je branio do 2005. godine. Sa Lovćenom je osvojio dvije titule prvaka države i dva nacionalna Kupa.

Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, i sa juniorima osvojio bronzu na Evropskom šampionatu 2002. godine. Iste godine je proglašen za najboljeg mladog sportistu Cetinja, a 2003. je ponio titulu najboljeg sportiste Prijestonice.

Karijeru je nastavio u skopskom Vardaru, i to četiri pune sezone. Za to vrijeme, osvojio je dvije titule prvaka države i dva Kupa.

Sezonu 2009-2010. provodi u Kolubari iz Lazarevca, sa kojom je osvojio titulu prvaka države i nacionalni Kup.

Tri naredne sezone Rakčević igra za skopski Metalurg, gdje sa saigračima osvaja dvije titule i dva nacionalna Kupa.

Godinu koja slijedi proveo je u atinskom AEK-u, sa kojim je osvojio nacionalni Kup.

Od ovog ljeta, Rakčević je član rumunske Konstance.

Kuriozitet je da je nastupao za „A“ selekciju Crne Gore čak 83 puta.

2707mladenr1
BUĐENJE

Što Vam nedostaje iz vremena kada ste bili dijete?

- Iskreno, sve što me asocira na djetinstvo, rado se sjećam... Bilo je i lijepih i manje lijepih trenutaka, ali u svakom slučaju ono što bih naglasio je da mi najviše nedostaje upravo to druženje, naivnost, iskrenost, bezazlenost... koja po „difoltu“ dolazi i sa tim godinama...

Što najviše volite u tome što ste odrasli?

- E, za odrastanje i nemam toliko pozitivnih komentara kao za djetinjstvo. :-) Upravo zbog svega onoga što vam je „dozvoljeno“ kao djetetu, a počev od snova za budućnost... Kada čovjek odraste, on i shvata da se, ipak, neki snovi mogu ostvariti, a neki, nažalost, ne... U svakom slučaju, odrastanje je, po meni, usko vezano sa odgovornošću u životu... A samim tim i sa velikim brojem obaveza. I samo u tim trenucima, ako sve dobro organizuješ, možeš da uživaš i da se, makar mislima, vratiš u djetinjstvo...

Za koji Vaš talenat smatrate da nije došao do izražaja?

- Što se tiče talenta, iskreno, mislim i da nijesam nešto značajno propustio u životu. U suštini, jako sam srećan, jer ono što sam kao dječak sanjao sada radim - živim od toga i uživam u svom poslu.

Koju svoju osobinu smatrate najgorom?

- Što se tiče mojih loših osobina, sigurno da ih ima više. :-) Svaki čovjek je satkan od dobrog i lošeg, ali trudim se da dobro pobijedi. Da li u tome i uspijevam, mogli bi da pričaju drugi koji me znaju... Mislim da nekada previše sve primam k srcu... I mislim da mi je to najveća greška i, da kažem, loša osobina.

Što najviše cijenite kod drugih?

- Kod drugih najviše cijenim iskrenost.

2707mladenr2
U OGLEDALU

Kako bi se zvala Vaša filmska biografija i ko biste voljeli da glumi Vas?

- Teško pitanje... Možda bi se zvala, iz razloga - čime se bavim, recimo „Željan doma“, a volio bih da me glumi neki glumac koji zna koliki je hendikep u životu biti razdvojen od porodice i doma.

Kako biste nekome, preko telefona, u pet riječi opisali sebe?

- Ovo pitanje je više za ljude koji me poznaju, ali ću probati u pet riječi opisati sebe: iskren, osjećajan, neproračunat, težak (prema nekome koga volim, ne samo kilažom :-)), nostalgičan.

2707mladenr3
Kako biste opisali sebe da ste hrana?

- Da sam hrana, bio bih biftek. :-)

Koju moć super-junaka biste voljeli da imate?

- Nemam omiljene likove koji imaju super moć, možda nekog ko bi mogao pomagati drugima... Možda - Erik Banamen :-)

Sa kojom ličnošću, stvarnom ili izmišljenom, biste se zamijenili na jedan dan?

- Nikad u životu nijesam poželio da se zamijenim sa nekom osobom, makar ni na dan. Ne zbog toga što je meni sjajan život, već zbog toga što je svakoga od nas Bog stvorio da budemo - mi...

2707mladenr4
SVAKODNEVICA

Što radite nedjeljom poslijepodne?

- Sve zavisi gdje sam u tom trenutku. Obično, taj dan mi je dan za odmor i oporavak od utakmica koje se igraju većinom u subotu... Shodno tome, provodim ga u spa centrima. :-)

Koja pjesma Vam je uvijek u vrhu liste omiljenih?

- Ima puno pjesama koje volim, a jedna od omiljenih mi je Džibonijeva „Samo ozdravi mi ti“.

Koja knjiga/predstava/film je, u posljednje vrijeme, na Vas ostavila najsnažniji utisak?

- Obično kada pročitam neku knjigu, ona ostavi utisak na mene do sljedeće... U ovom trenutku bih pomenuo „Alef“ Paola Koelja.

Gdje biste voljeli da otputujete?

- To je nešto što najviše volim... Putovanja, ali ne profesionalna, već ona „u privatnoj režiji“... Bogu hvala, posjetio sam dosta mjesta koja sam i želio da obiđem. Eto, trenutno mi je pala na pamet neka destinacija tipa Kube. :-)

Koje prevozno sredstvo najmanje volite?

- Najmanje volim autobus.

2707mladenr5
DA TI KAŽEM...

Kome sve ispričate?

- Rijetke su osobe koje mi znaju sve. Na sreću, imam par prijatelja kojima mogu reći sve, a da nikad sa tim ne licitiraju...

Čemu se uvijek obradujete?

- Uvijek se obradujem mojoj profesionalnoj pauzi preko ljeta... :-)

Da li za nečim žalite?

- Kad bih imao šansu da vratim godine, definitivno neke stvari ne bih ponovio. Znači - da.

Bez čega ne možete?

- „Živ se čovjek na sve navikne.“ Nema specijalne stvari bez koje se ne može, ali ako bih morao izdvojiti nešto, možda bih rekao – sport, konkretno rukomet...

Za što ste se posljednji put izvinili?

- Pobijedio sam sebe i sada nemam problem kad god mislim da sam pogriješio da se i izvinim... Znači, često se dešava :-)

2707mladenr6
SUMRAK

Koje tri želje biste tražili da Vam ispuni zlatna ribica?

- Da uvijek budem okružen ljudima koje volim i koji me vole; da u svijetu nema rata i gladnih; i da do kraja života imam cilj.

Što je najteže što ste do sada uradili?

- Dosta je teških stvari bilo u mom životu, ali kad ostvariš taj zamišljeni cilj, bude ti jako drago... Eto, možda bih izdvojio upravo sve ovo na poslovnom planu...

2707mladenr7
Kada biste saznali da Vam je ostalo samo tri mjeseca života, kako biste ih proveli?

- Pa, želio bih da ih provedem sa voljenim osobama i da umrem sa sigurnošću da sam bio voljen.

Kako biste voljeli da umrete?

- Teško pitanje. Volio bih da umrem brzo kada dođe taj dan. Ali, da svim osobama koje volim makar pet minuta prije toga to i kažem...

Koji bi bio Vaš epitaf?

- Epitaf... Drugi neka pišu.. Sve po zasluzi. :-)

Priredila: A. POPOVIĆ

Komentari: 0

Novi komentar