Nova knjiga: „Central park“ Gijoma Musoa

2908Centralpark
P
odgorička izdavačka kuća Nova knjiga objavila je „Central park“ - novi roman  jednog od najpoznatijih francuskih autora današnjice, Gijoma Musoa.

Objavljeno: 29. 08. 2014 - 09:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Majstor teatralnosti, neočekivanih zapleta i preokreta, Gijom Muso, radnju ovog romana započinje nesvakidašnjim početkom dana Alise i Gabrijela na klupi u Central parku. Mlada Alisa, pariška policajka, i Gabrijel, američki džez pijanista, iako se ne poznaju i ne sjećaju se susreta, bude se na klupi u parku lisicama vezani jedno za drugo. Noć prije, Alisa je bila na zabavi sa drugaricama, dok je Gabrijel svirao klavir u klubu u Dablinu. Nemoguće? A ipak… Toliko pitanja…Kako su se našli u ovako opasnoj situaciji? Odakle krvave mrlje na Alisinoj košulji? Zašto jedan metak nedostaje iz njenog pištolja? Alisa i Gabrijel nemaju izbora - moraće da se udruže kako bi shvatili šta se sa njima desilo i kako na najbrži način da se vrate svojim normalnim životima. Istina koju će otkriti izmijeniće njihove živote iz korijena – siže je novog djela Musoa.

2908Centralpark1- Kao i u prethodnim romanima, pisac će i u ovom fascinantnom trileru uspjeti da nepredvidivim i šokantnim dešavanjima održi vašu pažnu do samog kraja – ističu iz Nove knjige.

Gijom Muso, inače profesor ekonomije, očaran književnošću i filmom, počeo je da piše još kao student. Njegovi romani prodati su širom svijeta u više miliona  primjeraka, prevedeni na više od 30 svjetskih jezika, a za ta djela su otkupljena i filmska prava. Pažnju čitalačke publike privukao je svojim romanima: „Samo budi ovdje“, „Zato što te volim“, „Vrati mi se“, „Zov anđela“, „Djevojka od papira“ i „Sjutra“ koje je objavila izdavačka kuća Nova knjiga.

 

Komentari: 0

Novi komentar