Jahjaga ne dolazi u Beograd

Atifete Jahjaga neće doći u posjetu u Beograd, zbog političke blokade na Kosovu, potvrđeno je iz njenog kabineta.
Objavljeno: 30. 10. 2014 - 15:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Odluka da ona ne učestvuje na konferenciji u Beogradu donijeta je zbog nemogućnosti formiranja novih institucija u Prištini, ali i zbog "određenih organizacionih aspekata".

Jahjaga je trebalo da dođe u Beograd na sastanku Evropske grupe trilateralne komisije koji se održava od 31. oktobra do 2. novembra.

"Predsjednica Kosova je poslije analize poziva evropske grupe Trilateralne komisije da dođe na konferenciju u Beogradu 1. novembra odlučila da ne učestvuje zbog aktuelnog stanja na Kosovu i nemogućnosti formiranja novih institucija. Odluka je donijeta i poslije analize agende konferencije, nivoa učesnika i protokolarnih i organizacionih aspekata", prenose prištinski mediji.

Početkom oktobra kosovski mediji su prenijeli informaciju da će kosovska predsjednica Atifete Jahjaga doći u Beograd 1. novembra na sastanak koji organizuje Evropska komisija.

Pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministarke za saobraćaj Zorane Mihajlović, najavljeno je da će na ovaj skup doći važne zvanice, kao što su doskorašnji premijer Italije Mario Monti, predsjednik Goldman Saksa Piter Saderlend, guverner Nacionalne banke Belgije Luk Koen.

Na sastanku Trilateralne komisije u Beogradu učestvovaće nekoliko lidera iz regiona, a biće i predstavnika Kosova, iako predsjednica Jahjaga neće doći, rekao je Jovan Kovačić, predsjednik srpske nacionalne grupe Trilateralne komisije.

Izvor i foto: b92.net

Komentari: 0

Novi komentar