Festival ekološkog filma „Eko fokus“ u KIC-u

Festival ekološkog filma „Eko Fokus“ biće otvoren danas u 18 sati u KIC-u „Budo Tomović“. Manifestaciju, koja će trajati do srijede, 12. novembra, otvoriće njemačka ambasadorka Gudrun Štajnaker.
Objavljeno: 10. 11. 2014 - 11:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nakon otvaranja, u 18:30 sati uslijediće projekcija filma „Između rijeke i ljudi“, u režiji Mladena Ivanovića. Riječ je o filmu koji prikazuje uzroke i posljedice nastanka planine nelegalno odloženog otpada u Beranselu.

U 20 sati biće prikazano ostvarenje „Opasna igra“ reditelja Entoni Bakstera. Reditelj putuje u Hrvatsku i u Sjedinjene Američke Države kako bi saznao katastrofalne posljedice koje razvoj luksuznih golf terena može da ima na prirodnu sredinu. Drugog dana festivala, u utorak, 11. novembra, u 18 sati biće prikazan film „Mi i o(p)stale ptice“ u režiji Srđana Đuranovića. Film se bavi međusobnim odnosom savremenog čovjeka i ptica u njegovom najbližem okruženju.

U 18:30 sati na repertoaru je ostvarenje „Pljevlja-degradirani grad“, u režiji Vasa Kneževića i Edina Zukovića. Glavni cilj je skretenje pažnje šire javnosti na zagađenje Pljevalja. Film „Rijeka Ćehotina“, koji takođe potpisuju Knežević i Zuković, biće prikazan u 19:30 sati. Ova priča govori o načinima kako se jedna rijeka izborila za svoj život i kako opstaje pored svih ekoloških prijetnji. U 20 časova uslijediće projekcija ostvarenja „Ispovesti eko teroriste“ reditelja Pitera Džeja Brauna. Riječ je o revolucionarnom dugometražnom dokumentarnom filmu koji govori o najuticajnijim i najtraženijim ekološkim herojima.

Posljednjeg dana festivala u srijedu, 12. novembra, u 18 sati, biće prikazan film „Crna Gora-ekološka država?“ učenika Gimnazije „Slobodan Škerović“. Festival će biti zatvoren u 19 sati projekcijom ostvarenja „Njemačko-francusko cijepanje atoma“ u režiji Ralpha Gladitza.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Komentari: 0

Novi komentar