Nasljednik "bugati vejrona" će biti prebrz za testiranje

Prije par dana američki Henesi je objavio preliminarne brojke svog budućeg superautomobila i odmah je bilo jasno da će Bugati uzvratiti istom mjerom pa su danas u javnost puštene prve informacije o nasljedniku legendarnog "vejrona" koji bi trebalo da bude toliko moćan da će biti teško testirati ga.
Objavljeno: 11. 11. 2014 - 18:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nova Bugatijeva zvijer će iz fabrike izaći 2016, a prema izvorima, imaće maksimalnu brzinu od 460km/h, ubrzanje do stotke od 2.3 sekunde i čitavih 1.500KS.

Automobil će pokretati hibridni pogon zasnovan na 8.0-litarskom W16 motoru sa kvad-turbo punjenjem.

Snaga će se putem sedmostepenog automatskog mjenjača sa duplim kvačilom slati na obje osovine, a uprkos svojoj snazi, ogromni motor će biti u skladu sa Euro 6 propisima.

Tvrdnja da će performanse ovog automobila biti teško ispitati ima smisla jer je već za njegovog prethodnika "vejrona" i njegovih 431km/h bilo problema pre svega zbog izdržljivosti Mišelinovih guma koje su jedva podnosile pritisak prilikom testiranja.

Dok "vejron super sport" ima ukupnu težinu od 1.840kg, novi Bugati će i pored ugrađivanja dodatnog električnog motora biti lakši, ali za sada nije poznata tačna brojka.

Prepoznatljivi dizajn se neće značajnije mijenjati, a proizvodni pogon u Francuskoj se već sprema za novi model, koji će biti ograničen na 450 jedinica.

Izvor i foto: blic.rs

Komentari: 0

Novi komentar