PUTIN: Sve dok je EU protiv odustajemo od Južnog toka

Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju projekta Južni tok pošto je Bugarska blokirala gradnju podmorske dionice, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.
Objavljeno: 01. 12. 2014 - 19:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Uzimajući u obzir činjenicu da do sada nismo dobili dozvolu iz Bugarske, vjerujemo da u aktuelnim uslovima Rusija ne može da nastavi sa realizacijom ovog projekta“, izjavio je Putin na zajedničkoj konferenciji sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari.

„Ako Evropa ne želi da realizuje projekat Južni tok, onda i neće biti realizovan“, rekao je Putin, aludirajući na nespremnost Evropske komisije da da "zeleno svijetlo" projektu kojim bi se ruski gas dopremao do zemalja južne Evrope, zaobilazeći Ukrajinu.

Putin je takođe rekao da je Rusija, eventualno, spremna da izgradi gasni čvor na tursko-grčkoj granici kako bi snabdjela Evropu gasom i kompenzuje gubitak od Južnog toka, prenio je Rojters.

Izvor i foto: blic.rs

Komentari: 1

slabo putine

01. 12. 2014 - 20:04

Putin gubi zbog EU godišnje 53 milijarde eura...a da bi otvorio Kinesko tržište trbaju decenije...milo moje jak si ko i srbendaro svoje..
Novi komentar