''Plavi'' spremni za Zjelen Goru, JOVOVIĆ: Pobjeda imperativ

Najbitniji meč za košarkaše Budućnost Volija u Eurokupu. ''Plavi'' čekaju Zjelen Goru u 8. kolu grupe F, i ako i u ''Morači'', kao i u Poljskoj, upišu trijumfu praktično će obezbijediti narednu fazu takmičenja. Stoga, pomoć navijača je prijeko potrebna, poručio trener Budućnosti Igor Jovović.
Objavljeno: 03. 12. 2014 - 00:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Oni su drugi tim u odnosu na onaj koji je igrao protiv nas u Poljskoj. Promjenom trenera značajno su podigli nivo igre.Igraju sa mnogo više energije, sa mnogo više agresivnosti, samim tim očekuje nas težak zadatak. Ističe se Stiven Bart kao jako ozbiljan skorer, Housli je jedan ozbiljan igrač, Zamojski je sjajan šuter, ispod koša Trotman, Džonson na poziciji pet. Dakle, jedan jako, jako ozbiljan tim, sada značajno disciplinovaniji.Mi smo pod imperativom pobjede. Trijumfom, bi se faktički plasirali u narednu fazu. Jako smo fokusirani, ali zbog igranja jakih utakmica svaka tri dana, nijesmo u mogućnosti da uvijek izvučemo sve raspoložive resurse iz tima. Nadam se da ćemo ovog puta nastupiti sa 12 motivisanih i koncentrisanih igrača, i da se na pravi način predstavimo publici koju pozivam da dođe u što većem broju'', kazao je Jovović.

Budućnost traži treći trijumf, dok gosti dolaze sa skorom 1-6. Crnogorski šampion u prvom duelu dva tima je bio sjajan, slavio je čak 90:76, ali to ne smije da zavara ekipu Igora Jovovića.

''Oni su i dalje u igri. Protiv Lokomotive su 32 minuta bili u egalu, imali su šanse za pobjedu, a nakon toga su savladali PAOK. Pokušaće te propuštene šanse u nacionalnom prvenstvu i Eurokupu da isprave, ali to ne smijemo da im dozvolimo. Ni u jednom momentu ne smijemo da se opuštimo, jer onda njihov kvalitet može da dođe do izražaja'', istakao je Jovović i naglasio da nijesu u prilici da odmaraju pojedine igrače.

''Nikola je odradio sa ekipom svega pet treninga, i nije adekvatno pripremljen da jače iznese utakmicu. Čak je i nezasluženo dobio veću minutažu, kako bi osjetio teren. On prevashodno mora dobro da se pripremi kroz košarkaške treninge. Sa druge strane nemamo vremena za neke jače treninge zbog napornog ritma igranja utakmica.Jako nam je značajan meč, tako da ne možemo da razmišljamo o odmaranju igrača. Svi igrači koji dobiju priliku moraju biti na maksimumu kako bi upisali pobjedu. Svi igrači su spremni.''

Utakmica u SC ''Morača'' igra se od 19 sati.

statbudzjelen02-12

RASPORED SVIH MEČEVA 8. KOLA:

rasporedek02-12-1

rasporedek02-12-2

TABELE SVIH GRUPA:

tabelaek02-12-1

tabelaek02-12-2

Komentari: 1

Naslov

02. 12. 2014 - 16:52

Dzaba imamo slovo ż kad ga ne koristite djaoli ga iżeli. Nije Zjelen Goru već Żelonu Goru ili ako već prevodite onda jednostavno Zelenu Goru. Klub se inace zove Stelmet, a to je mjesto odakle je isto kao sto se nas klub zove Budućnost - Podgorica.
Novi komentar