(VIDEO) BOŠKAN: Jakim servisom do pobjede protiv ACH Voleja

Odbojkaši Budvanske rivijere u trećem kolu Lige šampiona sastaju se sjutra od 18 sati u Budvi sa slovenačkim ACH Volejem. U prošlom kolu budvanski tim je zabilježio prve bodove pobjedom protiv Berlina, dok je sastav iz Ljubljane još uvijek bez bodova.
Objavljeno: 03. 12. 2014 - 14:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Trener Budvanske rivijere Slobodan Boškan na konferenciji za novinare pred nastupajući meč, kazao je da očekuje tešku utakmicu. On se nada da će njegov tim iskoristiti prednost domaćeg terena i zadržati kontinuitet osvajanja poena u serijama, što je izuzetno važno.

- Iz onoga što sam mogao da vidim analizirajuči njihove dvije utakmice protiv Berlina koje su izgubili, 3-1 u Berlinu, i protiv Rešovije 3-0 kod kuće u Ljubljani - to je jedna ekipa koja nema pojedince koji odskaču svojim kvalitetom. Mislim da su dosta izjednačeni u tim individualnim kvalitetima. Od igrača koji su tamo već duže vrijeme je primač servisa Flajs, imaju dvojicu Amerikanaca broj pet Robertsa i Mohalskog, koji je korektor. ACH Volej je tim koji bazira taktiku na ekipnom kvalitetu. Kažem, ono što sam imao prilike da vidim u ove dvije utakmice je to da malo prave direktnih grešaka, znači veoma su strpljivi u teškim situacijama za njih. Onda se iz tih situacija trude da kroz određene elemente naprave za sebe što bolju situaciju, što u prevodu znači - da igraju strpljivo - kazao je Boškan i dodao:  

- Treba da budemo svjesni da igramo sa protivnikom, koji iako je izgubio dvije utakmice, sigurno neće biti jedan lak niti naivan protivnik. Oni su već u svom prvenstvu odigrali nekih 13 utakmica, plus ove utakmice Lige šampiona, tako da su se već dobro upoznali i znaju kako funkcioniši jedni između drugih, stoga očekujem težak meč. Sigurno da mi imamo naše kvalitete koje smo pokazali u utakmici protiv Berlina, međutim, u ovoj utakmici očekujem da imamo manje oscilacija nego u prošloj, jer negdje kroz same utakmice kako ih budemo sve više i više igrali, očekujem da budemo konstantniji tokom cijelog meča i da na taj način što duže zadržimo kontinuitet osvajanja poena u serijama, što nam je izuzetno važno. Tako da bi trebali da iskoristimo prednost domaćeg terena, i da ih napadnemo jakim servisom i na taj način olakšamo dalji tok igre i samu utakmicu po nas - zaključio je Boškan.

Komentari: 0

Novi komentar