Rožaje: Sjutra protest na gradskom trgu

Sjutra će se četvrti put održati protest na gradskom trgu u Rožajama, najavljuju iz NVO Manjinski akcionari Gornji Ibar.
Objavljeno: 11. 12. 2014 - 14:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Prošlo je 27 dana od prvog protesta i ako smo proslijedili zahtjeve građana sa sjevera Vladi Crne Gore, Skupštini, Vrhovnom državnom tužilaštvu, još nam se niko od njih nije obratio, a nijedan zahtjev nije ispunjen, zbog čega do daljnjeg nastavljamo sa protestima. S obzirom da se juče obilježio Međunarodni dan ljudskih prava, pitamo se da li su nam ona ugrožena ignorisanjem naših zahtjeva da se niko pa ni ombudsman Šućko Baković koji je sa sjevera i koji odlično zna situaciju u sjevernom regionu, nijednom riječju nijesu osvrnuli na naša prava", navodi se u saopštenju.

Zato, kako dodaju, građani na sjeveru moraju još više da se uključe i da se izbore sa svoja prava, za prava svoje djece i moraju sjutra da se odazovu protestu u što većem broju.

CdM

Komentari: 3

Tomo Papic iz NK

12. 12. 2014 - 13:45

Pozdrav Rožajcima. Ne dozvolite da vam djeca budu gladna
Marko Kuč

22. 06. 2015 - 12:05

Pozdrav Rožajcima i posebno Bašči od nas - potomaka namučenih Kuča, koji se poslije pohare seljahu svuđe od svoje brdske kuće. isto poručujem kao i Tomo iz NK, "Ne dozvolite da Vam djeca vudu gladna".
ROVCANIN

03. 04. 2018 - 23:07

Vi potomci namucenih Kuca treba da znate zasto je bila pohara Kuca.Vi Marko to ne znate,pa zato pitajte ili procitajte,i to nekoliko izvora.Pohara je bila zato sto su neki Vasi preci odlucili da placaju porez i priznaju vlast skadarskog vezira.Poslije izdaje svoje domovine Crne gore usledila je pohara,opravdano,kamo srece da se danas pojavi neki Mirko pa da poharu ponovi xa Vas izdajice.
Novi komentar