Pogledajte šta je obilježilo 2014. na Twitteru

Twitter je u 2014. doživio pravi procvat popularnosti i približio se Facebooku, a dobar dio zasluga za to pripada sve većem broju poznatih osoba koje upravo Twitter odabiru kao platformu putem koje će podijeliti bitne događaje sa svijetom. Dnevno se prosječno objavi oko 500 miliona tvitova u cijelom svijetu.
Objavljeno: 13. 12. 2014 - 19:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Među objavama koje su posebno odjeknule valja istaknuti već legendarni selfie s dodjele Oscara objavljen na Twitter profilu Ellen DeGeneres, koji je podijeljen više od tri miliona puta i spremljen u favorite više od dva miliona puta, što ga čini uvjerljivo najpopularnijim tvitom u istoriji, prenosi 24sata.hr.

Muškoj publici jedan od najzanimljivijih tweetova bio je selfie Lukasa Podolskog i Bastiana Schweinsteigera, koji su poljupcem proslavili osvajanje Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu.

Uz Oscare i Svjetsko prvenstvo, puno se tvitalo i o Zimskim olimpijskim igrama, preminulom glumcu Robinu Williamsu, protestima u Hong Kongu, eboli, govoru glumice Emme Watson u kojem je pozvala na borbu za ravnopravnost polova i masovnim otmicama u Nigeriji.

Sve najpopularnije teme možete pogledati na interaktivnoj mapi kojom je Twitter zaključio aktuelnu godinu.

Najveća novost u ovogodišnjem pregledu je svakako Perspectives interaktivna mapa na kojoj možete pogledati kako je 2014. godina izgledala iz perspektive najpopularnijih poznatih osoba na Twitteru.

tehnologija.me

Komentari: 0

Novi komentar