Google najbolji poslodavac na svijetu

Najbolja kompanija u svijetu za radnike je američki Google, dok je konsultantska kuća Bain and company ove godine pala na drugo mjesto.
Objavljeno: 13. 12. 2014 - 22:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Američki portal Glassdoor objavio je godišnju listu najpoželjnijih američkih kompanija za rad u narednoj godini, čiji rezultati su zasnovani na komentarima zaposlenih u firmama koje imaju preko hiljadu radnika, prenosi B92.

Od zaposlenih je traženo da koristeći skalu od pet tačaka ocijene koliko su zadovoljni zaradama, beneficijama, mogućnostima napredovanja, cjelokupnom korporativnom kulturom, ali i koliko posao utiče na njihovu životnu razvnotežu.

Na osnovu njihovih odgovora, sačinjena je lista najboljih američkih kompanija, na kojoj je internet pretraživač Google zauzeo prvu poziciju, zahvaljujući visokoj brizi o radnicima i uslovima rada.

Na drugom mjestu je američka kompanija Bain and company, koja se bavi savjetovanjem i nudi zaposlenima vrhunske usluge. Ta kompanija je prošle godine bila prvoplasirana.

Na trćem mjestu je Nestle Purina PetKer, koja proizvodi i prodaje hranu za životinje, u kojoj su, prema ocjenama zaposlenih, radna mjesta stabilna i okruženje prijateljsko.

Slijedi multinacionalna kompanija F5 Network, specializovana za razvoj i isporuku mrežne tehnologije, savjetnička kompanija Boston Consulting Group, energetska korporacija Shevron, kompanija specijalizovana za prodaju HEB, jedan od najvećih lanaca restorana brze hrane u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) In-N-Out, MeKinzi&Company i Klinika Mayo.

Komentari: 0

Novi komentar