Koalicija NVO: Skupština da poništi predlog za članove Savjeta AEM-a

Koalicija NVO-saradnjom do cilja zahtijeva od Skupštine Crne Gore da poništi Predlog liste za imenovanje dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije koju je utvrdio Administrativni odbor na sjednici održanoj 1. decembra.
Objavljeno: 14. 12. 2014 - 11:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Osim činjenice da Administrativni odbor ponovo obesmišljava zakon i volju nevladinih organizacija iskazanu u procesu imenovanja članova Savjeta Agencije za elektronske medije, evidentno je da je jedan od dva predložena kandidata u konfliktu interesa", saopšteno je iz te NVO.

Kandidat Darko Ivanović, kako se dodaje u saopštenju, ne može da bude imenovan za člana Savjeta AEM jer je vlasnik pravnog lica koje se bavi djelatnošću proizvodnje televizijskog programa.

"Član 17 Zakona o elektronskim medijima propisuje konflikt interesa, a u stavu 4 se navodi da članovi Savjeta AEM ne mogu biti: „vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, zaposleni, lica pod ugovorom i sl., koji imaju interesa u pravnim licima koja se bave djelatnošću proizvodnje, emitovanja i/ili distribucije radijskog i/ili televizijskog programa ili drugih AVM usluga i sa njima povezanim djelatnostima (oglašavanje, elektronske komunikacije i sl.); Privredno društvo „Agencija media n-gage“ koje je u vlasništvu Darka Ivanovića, proizvodi, u koprodukciji sa RTCG, emisiju „Robin Hud“ što je valjda poznato poslanicima.Evidentno je da se u ovom slučaju radi o nastavku krajnje štetne prakse preinačavanja volje NVO u procesima imenovanja za članstva u nekim od ključnih tijela od kojih značajno zavisi medijski spektar u Crnoj Gori, a kako bi se održao u istima monopol moći određenih interesnih struktura, čak i ako to podrazumijeva kršenje zakonskih normi.Nadamo se da poslanici na plenumu ipak neće okrenuti glavu od zakona nezavisno od njihovih poslovnih, prijateljskih i porodičnih relacija sa pojedinim kandidatima. Kršenjem zakona i duha zakona koji su sami usvojili poslanici bi obesmislili samu Skupštinu kao instituciju", piše u saopštenju koje je potpisao Goran Đurović.

Koalicija NVO-saradnjom do cilja trenutno okuplja 93 nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori.

Komentari: 1

Normalni građanim

16. 12. 2014 - 01:02

Pa dosta više sa tom fantomskom NVO koalicijom. Taj Đurović je stvarno prekardašio. Ubijedio je nekoliko neškolovanih ljudi da na svoja imena osnuju po 10 i više NVO ( npr. Huseinović Izet iz Plava ili Janjušević Zdtavko iz Bijelog Polja ) i onda samo štancuje kandidature i saopštenja . Raskrinko ga je gospodin Almer Mekić iz Bijelog Polja i nekoliko poslanica državnog parlamenta. Đurović je izgubio kompas i sa još desetak NVO profitera pokušava da kontroliše i predstavlja cio sektor i naravno i dalje uzima bukvalno milione eura . Sve koji su mu pobrkali namjeru da Strikovićku instalira , prvo u savjet RTVCG a onda i AEM tuži i traži odštete za povredu ugleda a naplastio se toliko da je jedan od najbogatijih u državi. No uskoro kreću protiv tužbe protiv njega i šveđana . Naravno sa puno dokaza a krunski dokaz je rent a car . On zna zašto.
Novi komentar