Smart home servis: Pretplata za osnovni paket 5,9 eura

Smart home, servis koji omogućava povezivanje i upravljanje kućnim uređajima preko interneta, od danas je i zvanično dio Telekomove ponude. Osnovni paket „Smart home start“ dostupan je korisnicima uz mjesečnu pretplatu od 5,9 eura.
Objavljeno: 17. 12. 2014 - 12:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Servis uključuje kontrolu, nadzor i konfiguraciju preko cloud platforme. Korisnik upravlja svojim kućnim uređajima preko posebne aplikacije za PC, tablet i smart telefon (podržani operativni sistemi su Android, Windows i iOS). Uz to, neophodna je i osnovna oprema koja podrazumijeva centralnu jedinicu, detektor za pokret i otvaranje vrata/prozora, kameru i upravljačku jedinicu koja se montira na zid.

Osnovni paket opreme se kupuje bez obzira na Smart home paket koji korisnik odabere, a moguće ga je platiti u 24 mjesečne rate od 19,9 eura, preko računa za fiksni telefon. Osim start paketa, planirani su i Smart home komfor (15.90 eura) i Smart home premium (25.90 eura), koji uključuju i usluge specijalizovane agencije za sigurnost i nadgledanje sistema, a koji će korisnicima biti dostupni do kraja godine.Smart home tehnologija i servis  zasnivaju se na integrisanju i umrežavanju različitih uređaja u kući,  što znatno poboljšava  kvalitet življenja. Preciznije rečeno, Smart home Telekoma povezuje veliki broj uređaja u domaćinstvu ( grijanje, osvjetljenje, prozore, vrata, detektore dima), kojima korisnici mogu jednostavno upravljati i kontrolisati ih bez obzira gdje se nalaze.  

Zahvaljujući pametnoj utičnici korisnik može na daljinu da uključi/isključi  kućne uređaje, i da istovremeno mjeri potrošnju struje i optimizuje troškove. Sistem pametne kuće omogućava, recimo, i to da jednostavnim korekcijama na postojećim  električnim instalacijama,  korisnik može da pali/gasi svijetlo ili podešava nivo osvjetljenja, bilo da se nalazi u samoj kući ili na daljinu.

Informacije o stanju i statusu kućnih uređaja, korisnik istovremeno dobija preko e-maila, sms-a ili notifikacije na pametnom telefonu.

Sistem pametne kuće sadrži i uređaj kao što je, recimo, dugme za paniku, koji daje mogućnost  da korisnik jednostavno pozove pomoć prema unaprijed definisanim adresama.

Smart home je moguće kupiti u svim T-Centrima u Crnoj Gori kao i preko Telekomovog Web shopa na www.telekom.me. 

Komentari: 0

Novi komentar