KAPISODA: Đevojke su karakterom srušile fenomenalnu Švedsku!

Direktor rukometne reprezentacije Petar Kapisoda, u razgovoru za Portal Analitika, istakao je da je sinoćnja pobjeda Crne Gore protiv Švedske (30-29), ravna osvajanju zlata prije dvije godine.
Objavljeno: 18. 12. 2014 - 12:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kapisoda smatra da su „zlatne lavice“ isključivo karakterom izborile prolazak u polufinale.

- Mislim da rukometašice nijesu samo pobijedile, već napravile podvig, sinoć protiv Švedske, iz prostog razloga što smatram da smo limitirani u odnosu na ostale reprezentacije koje će se naći među četiri. Dodatno i zbog toga što igramo samo sa četiri beka u rotaciji (Mara, Kaća, Milena, Andrea), tako da to su nadljudski napori kojima su izložene te četiri đevojke. Naravno, ne želim da osporim učinak i ostalih, ali ta četiri beka koja se rotiraju izložena su nadljudskim naporima i moram reći da im se divim kako su „u komad“još uvijek - kazao je Kapisoda za Portal Analitika.  

On navodi da je posebno bitno istaći činjenicu da su naše reprezentativke gotovo cijeli meč odigrale bez standardnog pivotmena.

- Posebna je činjenica je da su praktično cijelu utakmicu igrale bez jednog standardnog pivotmena, protiv jedne fenomenalne reprezentacije Švedske koja je najviše napredovala od svih ekipa, u posljednjih nekoliko godina. Tako da od sveg srca čestitam i đevojkama i treneru, prije svega, na karakteru. Smatram da je isključivo karakterom izvojevana ova teška pobjeda. Želim im da pokušaju, koliko je to uopšte moguće, do śutrašnjeg duela da se odmore - kazao je Kapisoda i dodao:

- Što se mene tiče, ovaj plasman u polufinale, u ovakvoj konkurenciji i pod ovakvim uslovima, ravan je osvajanju onog zlata od prije dvije godine. Ali, s obzirom da se ovakve prilike ne ukazuju često, nekome nikad, smatram da i ovoga puta treba učinjeti sve da se osvoji medalja.

Direktor rukometne reprezentacije za Portal Analitika navodi da naše su „lavice“ prave onda kad je najteže, što su dokazale i sinoć.

- Takođe, mislim da su i Španija, Švedska, Danska, Norveška, pa čak i Holandija, zajedno sa nama reprezentacije koje su sličnog kvaliteta, ali su različitog karaktera. Tako da, otprilike, inspiracija pojedinaca ili ekipe, tog dana, je ono što odlučuje. Mi smo u prošlosti pokazali da u takvim, teškim uslovima, pokazujemo karakter. U stanju smo da iz izgubljene utakmice dobijamo, kao što smo i sinoć sve vrijeme jurili rezultat. Vrlo je teško dobiti utakmicu kad jurite rezultat, jer onda srljate u greške. Ali mi smo sve to zajedno nekako „samljeli“ i uspjeli da pobijedimo. Ponavljam, sve čestitke, i đevojkama i selektoru Adžiću i puno sreće im želim u polufinalu - zaključio je Kapisoda.

A.P.

Komentari: 4

Stevo

18. 12. 2014 - 14:25

Svaka ti je ka' Njegoševa!!!!!
Novi komentar