ŠĆEKIĆ: Pomirenje i dobri odnosi moto su mog rada

Pomirenje i dobri odnosi moto su mog rada, a to je preduslov za sveobuhvatan razvoj i stvaranje boljih uslova za život građana Berana i Crne Gore, rekao je za Pobjedu predsjednik Opštine Berana Dragoslav Šćekić.
Objavljeno: 20. 12. 2014 - 08:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je istakao da svaki gradonačelnik treba da sarađuje sa Vladom i svim državnim institucijama i ne vidi šta može biti sporno.

- Tako se i opozicioni predsjednik i Vlada moraju ponašati u skladu sa zakonom koji definiše naše obaveze. Za sada možemo reći da je saradnja sa Vladom intenzivirana, uglavom korektna i usmjerena u pravcu rješavanja nagomilanih problema - kaže Šćekić.

On je dodao da je jedno od od prioritetnih projekata pitanje privremene deponije - do dugoročnog rješenja - kvalitetno vodosnabdijevanje grada i eliminisanje nagomilanih problema iz prethodnog perioda.

- Prvenstveno mislim na tešku finansijsku situaciju i zatečeni dug veći od 15 miliona era. Utvrđivanje finansijskog stanja je prioritet koji je sebi postaviola nova vlast. Pristupili smo izradi, da tako kažem, sanacionog programa i dinamiku koju smo uspostavili, za sada realizujemo u okviru planiranog.

Podsjećajući na tešku situaciju iz ranijeg perioda kada je grad bio na granici izbijanja epidemije zbog problema sa smećem, Šćekić kaže:

- Prvi radni dan na mjestu predsjednika opštine protekao je u koordinaciji nadležnih organa i službi na čišćenju grada. Zbog spore administracije i opstrukcije pojedinaca, rješavanje problema privremene deponije moglo je biti brže završeno, a samim tim su se mogla uštedjeti i znatna sredstva budžeta.

Prvi čovjek Berana navodi još neke od bitnih zadataka nove uprave:

- Među prioritetima je i završetak sportske hale, opremanje i stavljanje u rad Univerzitetskog centra, završetak radova na Polikliničkom centru, okončanje radova na Regionalnom biznis centru i Biznis inkubatoru, početak radova na sistemu za prečišćavanju otpadnih voda i kanalizacione mreže, početak radova na programu izgradnje objekata za stanovanje od 90 stambenih jedinica - dodao je on.

Prema njegovim riječima, prekinuto je neracionalno trošenje sredstava i nerealno planiranje.

- Kroz program finansijske konsolidacije, u potpunosti smo eliminisali prethodne pojave nenamjenskog trošenja sredstava i utvrdili dinamiku vraćanja naslijeđenih ogromnih dugova.

Komentari: 13

Ba

20. 12. 2014 - 13:10

Tesko je sanirati stetu koju je Dps napravio za 8 god vladavine.Gradjani nek sad vide ko im je vidio grax i kako je ocerupan.
ekavica35

01. 02. 2015 - 15:05

Dobro je sto se promjenila vlast u beranama sve dobro ide samo ima problema sa sekretarom za sport on ce se prepoznat sam. Taj takozvani strucnjak koji se prestavlja magistar a to nije ima dva svoka privatna kluba trenutno prebacena na druga imena ujedno sa pacovom iz Dps koji je sa njim u kancelariji posprdava se izbornoj volji gradjanja i zaposljava dps kadar dok ljudima iz opozicije kojo su strucni ne dolusta da rafe na promjenama vec ih sputava da binizazvao krizu po zadatku covjeka iz dps bivseg ministra koji ga je i zaposlio u podgorici sve radi po nalogu nadam se da mu sportski radnici koje je doveo za 8 mjeseci to tog nivoa da moraju da ugase.klubove da bi njegov klub imao novac sramota neznam kako to nas dobri gradonacelnik scekic ne vidi i smjeni nesposobnog sekretara za sport.
ivan cetinje

09. 04. 2016 - 13:13

e to je pravo neka glasa ko koga hoce ide u crkvu koju oce ali se ne treba zbog toga mrzjeti
VESKO

12. 01. 2018 - 20:50

A Jonica
Novi komentar