Akcija „Fleš“: Uhapšena dva lica osumnjičena za ucjenu Nikšićanina

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova - Centra bezbjednosti Nikšić realizovali su policijsku akciju „Fleš“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Objavljeno: 21. 12. 2014 - 22:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

U ovoj akciji su juče, 20. decembra 2014. godine, slobode lišeni Lj.D. (25) iz Podgorice i D.D. (36), rođen u Beranama, nastanjen u Budvi, zbog sumnje da su, na štetu Ž.J. iz Nikšića, počinili krivično djelo ucjena.

Policijske aktivnosti sprovedene tokom ove akcije, koju su službenici CB Nikšić realizovali shodno saznanjima, ukazuju na sumnju da su Lj.D. i D.D. u dužem periodu ucjenjivali Ž.J, prijeteći mu da će u javnost iznijeti po njega navodno kompromitujući materijal, te da su zahtijevali od oštećenog da im preda 20.000 eura kako taj materijal ne bi učinili dostupnim javnosti.

Osumnjičeni Lj.D. i D.D. su se juče sastali sa oštećenim Ž.J. u jednom ugostiteljskom objektu u Nikšiću, kojom prilikom im je oštećeni, kako se sumnja, predao dio traženog novca, kako navodno kompromitujući materijal ne bi bio objavljen. Nakon primopredaje novca osumnjičeni su lišeni slobode, a pretresom ovih lica pronađen je novac za koji se sumnja da im ga je Ž.J. prethodno predao prilikom ovog sastanka.

Lj.D. i D.D. su, uz krivičnu prijavu, juče privedeni zamjeniku Osnovnog dražvnog tužioca u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo. ZODT im je nakon saslušanja odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje je koristio Lj.D. pronađen je i privremeno oduzet veći broj stvari i predmeta koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru, kaže se na kraju saopštenja.

Komentari: 1

Cunning_Linguist

22. 12. 2014 - 13:21

Zasto ne objavite iznudjivacima puna imena?Cemu onda sluzi ova informacija?
Novi komentar