Britanija prva zemlja u kojoj više od 50% marketinga ide na internet

Velika Britanija biće prva zemlja na svijetu u kojoj će se više od 50 odsto cjelokupnog novca od marketinga trošiti na oglašavanje u digitalnim medijima, i to zahvaljujući ogromnoj popularnosti elektronskih sprava, društvenih mreža i onlajn kupovine, prenosi portal.
Objavljeno: 29. 12. 2014 - 10:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tačnije, više od 50 odsto od ukupno 15,7 milijardi funti, koliko se troši na oglašavanja, sada će se trošiti u onlajn medijima.

Prema prognozama onih koji se bave istraživanjem tržišta i oglašavanja, ukupna vrijednost marketinškog kolača u toj zemlji će dosegnuti 15,7 milijardi funti u 2015. godini, a za 12,7 odsto porašće potrošnja na onlajn oglašavanje, što znači da će se na takve medije trošiti oko osam milijardi funti.

Ulaganje u onlajn marketing porašće i u nekim drugim zemljama, poput skandinavskih. U Švedskoj će 47 odsto potrošnje ići u ove svrhe, u Danskoj 43 odsto i Norveškoj 40 odsto. Primjera radi, u Austriji će se 42 odsto ukupnog iznosa za marketing trošiti na digitalno oglašavanje.

Takođe, displej oglašavanje – oglašavanje specijalnim banerima na sajtovima – ubrzano raste od 2013. godine i smatra se najbrže rastućim kanalom digitalnog oglašavanja, pa se i za njega u 2015. godini predviđa rast od 20 odsto, čime će dostići vrijednost od 2,7 milijardi funti, a 39 odsto od toga ići će na aplikacije za mobilne uređaje.

Izvor: Klix (klix.ba)

Komentari: 0

Novi komentar