Prve fotografije novog BMW Serije 7

Uoči Nove godine na Internet su dospjele prve fotografije BMW-a Serije 7 za 2015. bez kamuflaže.
Objavljeno: 04. 01. 2015 - 07:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Staru, 2014. godinu ispratili smo Mercedesovom najavom robotizovanog automobila, a prvog dana 2015. možemo da vidimo kako će izgledati nova top limuzina konkurentskog BMW-a.

Na prvim fotografijama prikazani su detalji spoljašnjosti dizel modela 730d, a u prilici smo da zavirimo i u kabinu ovog automobila.

BMW je na prednjem dijelu primjenio dizajnerska rješenja koja smo videli na novoj generaciji modela kao što su Serija 3, X5 ili X6, piše B92.

0401auo2

Maska hladnjaka je masivnija i isturenija nego na aktuelnoj "sedmici", dok su farovi tanji i vizuelno su spojeni sa okvirom maske. Nova Serija 7 biće drugi model u gami BMW-a, poslije i8, koji će imati opcione laserske farove, a na jednoj od fotografija možem da vidimo i kako će oni izgledati.

Zadnji dio automobila je moderniji nego kod prethodnika ali je zadržana velika hromirana lajsna koja se prostire između stop svjetala.

Dvije simetrične izduvne cijevi koje izviruju iz donjeg dijela branika sada su veće i doprinose da automobil ima sportskiji izgled u poređenju sa odlazećim modelom.

0401auto3

Unutrašnjost je tipična za BMW-ove luksuzne limuzine. Najuočljivija promjena odnosi se na veliki ekran multimedijalnog sistema koji je kod novog modela izdvojen na vrhu centralne konzole, dok je klaster komandi na samoj konzoli jednostavniji nego ranije.

Pored mjenjača nalaze se uobičajene iDrive kontrole.

Kada je riječ o konstrukciji automobila, nova Serija 7 biće lakša od aktuelne generacije i do 200 kg, u zavisnosti od vrste motora i paketa opreme.

0401auto4

Pored karakterističnih šestocilindričnih i V8 i V12 motora, očekuje se da će "sedmica" u ponudi imati i 2.0 litarske četvorocilindrične pogonske jedinice, kao i Plug-In hibridnu varijantu.

foto:b92

Komentari: 0

Novi komentar