Laki, pas koji je imao sreće da naiđe na čovjeka kome je stalo

Laki je pas kojeg je povrijeđenog, na ulici, našao Luka Gavrić koji je Portalu Analitika poslao njegovu priču za akciju doniranja hrane za napuštene pse koju je organizovao naš portal u saradnji sa prodavnicom za kućne ljubimce „Victoria“ iz Podgorice.
Objavljeno: 15. 01. 2015 - 12:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Laki je pronađen na ulici 31. oktobra prošle godine, kada je Luka Gavrić išao na Stari aerodrom kako bi se našao sa bratom koji radi u tom dijelu Glavnog grada.

„Dok sam vozio primijetio sam da druga kola mimoilaze nešto na ulici. Odjednom sam ugledao psa koji leži na ulici. Zavijao je i cvilio. Kasnije sam saznao da ga je udarilo taksi vozilo. Kada sam ga vidio kako leži na ulici morao sam da mu pomognem. Mislim da i on ima prava da živi, kao i ljudi“, prisjeća se čitalac Portala Analitika.

1501laki2

Gavrić nije produžio kao mnogi prije njega već je došao do psa da vidi što mu je i koliko je povrijeđen. Tada je vidio da su mu slomljene obje desne noge. Kako kaže tada je odlučio da mu ukaže pomoć i povede ga u jednu od podgoričkih veterinarskih ambulanti.

„Dali su mu injekcije protiv bolova, ali mu to nije mnogo pomoglo. Odlučio sam da kontaktiram jednu od veterinarskih ambulanti u Baru, da vidim da li mogu da mu saniraju povredu“, objašnjava čitalac Portala Analitika koji će od Pet shopa „Victoria“ dobiti džak hrane od tri kilograma „Universal hrane Dog&Style“ za Lakija.

1501laki1

Kako dalje kaže povrijeđenog psa je poveo za Bar gdje su mu stavljene šine i gips. Operacija je stajala 350 eura, ali je Luka Gavrić kod sebe u tom trenutnku imao tek 100 eura koje je dao kao akontaciju.

Čitalac Portala Analitika otkriva da je postojalo nepovjerenje da će cio iznos biti isplaćen s obzirom da se ne radi o vlasničkom već o psu lutalici.

„Kada se sve završilo poveo sam psa kod djevojke, da u kući brine o njemu s obzirom da nije mogao da se oslanja na operisane noge. Kupovao sam zavoje, rukavice, sprej za rane, jod i druga sredstva… Nakon mjesec poveo sam ga opet u Bar da bi mu skinuli gips i tada platio dug od 250 eura. Prije par dana skinute su mu i šine i nadam se da će sada opet moći da živi kao prije“, kaže Gavrić.

Kako dalje dodaje nakon skidanja šina nisu se Lakijeve muke završile, već je morao da ga vodi i kod podgoričkih veterinara koji su morali da mu zašiju opet ranu.

1501laki3

„Pomogli su mi brat i djevojke. Laki se trenutno nalazi kod nje u boksu. Iskreno ne znam što ću kada se oporavi. Volio bi da ga dam nekome jer zaslužuje topli dom. Zaslužuje nekoga ko će da brine o njemu. Sada je isprepadan i u šoku. Ne bih volio da opet završi na ulici ili u azilu“, priča čitalac Portala Analaitika.

Gavrić dodaje da Laki liči na balkanskog goniča i da je umiljat, dobar i lijep.

1301victoria1

Podsjećamo Pet shop „Victoria“ iz Podgorice i Portal Analitika pokrenuli su akciju doniranja hrane za napuštene pse. Naime, pomenuta prodavnica za kućne ljubimce doniraće džakove od tri kilograma hrane za pse, za prvih deset čitaoca koji pošalju priče o napuštenim psima o kojima brinu po kvartovima Podgorice.

Akcija doniranja trajaće sve dok na adresu [email protected] stignu prvih deset priča o napuštenim psima o kojima brinu ljudi dobre volje. Svih deset priča objavićemo na Portalu Analitika.

Svi zainteresovani za učešće u akciji treba da na pomenutu adresu dostave priču i fotografiju „najvjernijeg čovjekovog prijatelja“ o kojem brinu. U nekoliko rečenica potrebno je da napišu zašto su se odlučili da brinu o napuštenim psima, kako su našli pse, koliko vremena izdvajaju za njih, kako na njihovu humanost reaguju komšije, sa kojim se problemima susrijeću i slično.

Iz Pet shopa „Victoria“ će ove humane ljude, koji ipak i u teškim vremenima brinu o onima koji su ostavljeni i odbačeni, nagraditi sa po jednim džakom od tri kilograma „Universal hrane Dog&Style“.

Vlasnik pomenute prodavnice za kućne ljubimce Željko Radoman, doniraće gratis hranu i u naredna tri mjeseca, ukoliko neki od napuštenih pasa, čije ćemo priče objaviti u okviru akcije, budu registrovani kao vlasnički.

Prvih deset čitaoca će biti obaviješteni gdje mogu da preuzmu doniranu hranu.

Pet shop „Victoria“ se nalazi u Studentskoj lameli br. 9, preko puta šoping centra „Delta city“, u prvoj profesorskoj zgradi. Nude širok izbor hrane, poslastica, kozmetike, igračaka i opreme za kućne ljubimce.

1301victoria2

 

Komentari: 1

Vlajko

15. 01. 2015 - 12:56

Živio Luka, para zdravlja i sreće nikad ti ne manjkalo.
Novi komentar