NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Slobodan i Božidar dobitnici izdanja „Nove knjige“

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su danas Slobodana Krulanovića i Božidara Lazarevića sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
Objavljeno: 19. 01. 2015 - 14:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Slobodan je dobio knjigu „Četiri“, a Božidar „Druga ideja sreće“, obije u izdanju Nove knjige.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1901drugaidejaMark Levi: Druga ideja sreće

U proljeće 2010. godine Agata odlučuje da pobjegne iz zatvora u kojem je provela trideset godina, iako joj je bilo ostalo da odsluži još samo nekoliko godina.

Na jednoj benziskoj pumpi, Agata će krišom ući u auto djevojke Mili i, ne otkrivajući joj svoj identitet, primoraće je da je poveze. Milin, do tada sređen, ustaljen život i prijatnu rutinu, poremetiće Agata, nošena neodoljivom željom za životom i slobodom.

Generacijska razlika od dvadeset godina neće biti prepreka da, tokom petnaestodnevnog putovanja kroz Ameriku, dvije žene razmijene priče o svojim snovima i ljubavima, za koje nije kasno i koje se nikada ne gase ako su prave.

Svaki susret sa osobama iz Agatine prošlosti približiće nas njenoj tajni i odgovoru šta je navelo na bijeg iz zatvora.

1901cetiriVeronika Rot: Četiri

Da li vas interesuje kako izgledala Tobajasova ceremonija odabira, kada je dobio nadimak Četiri i da li ga je rado prihvatio, kako je protekla njegova inicijacija u frakciju Neustrašivih? Šta je pomislio kada je prvi put ugledao Tris? Sve odgovore pronaći ćete u zbirci priča „Četiri“.

Veronika Rot je trilogiju „Divergentni“ počela da piše iz perspektive Tobajasa Itona, momka koji pripada frakciji Nesebičnih. Međutim, s ovim likom kao glavnim junakom romana nije uspjela da napiše više od 30 stranica i, četiri godine kasnije, Tobajasa je zamijenila djevojka iz Nesebičnih, Tris. Ipak, Tobajas nije nestao. On dobija nadimak Četiri, i ulazi u priču kao Trisin instruktor, prijatelj i dečko.

Veronika Rot odlučila je da u knjizi priča „Četiri“ dodatno istraži njegov lik, najviše zbog načina na koji bi oživio svaki put kada ga pomene.

Trilogija „Divergentni“ prati Tris od trenutka kada je preuzela kontrolu nad svojim životom i identitetom. U ovim pričama čitamo kako Tobajas čini to isto.

Komentari: 0

Novi komentar