Skopski Teatar "Komedija" gost CNP-a

Predstava Teatra "Komedija" iz Skoplja, "Osjećaj brade", koju je po tekstu Ksenije Dragunske, režirao Boris Liješević, biće sjutra izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
Objavljeno: 22. 01. 2015 - 14:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uloge tumače: Nina Dean, Žarko Dimoski, Zorica Nuševa, Erdoan Maksut, Robert Ristov, Edmond Sotir, Valentin Kostadinovski Tino, Eva Skenderovska, Ilija Ilioski, Krste Jovanovski i Atanas Atanasovski.

Dramaturg predstave je Gorjan Miloševski, scenograf Valentin Svetozarev, kostimograf Ilina Angelovska, scenski pokret osmislila je Risima Risimkin, a muziku izabrao sam reditelj.

- U drugoj polovini prošlog vijeka pozitivno se gledalo na isušivanje močvara i prenamjenu te zemlje za korisnije ciljeve. Brzo poslije toga vide se posljedice – promjena mikroklime, česte poplave i nepovratno propadanje najautentičnijih vrsta ptica i insekata koje žive u močvari. Svijet Ksenije Dragunske u tekstu "Osjećaj brade" podsjeća na močvaru koju bi mnogo ljudi htjelo da isuši i asfaltira, na to mjesto podigne betonske objekte, a da se ne zapitaju – šta se s tim gubi - zapisao je Liješević o komadu koji je režirao za makedonsko pozorište.

Komentari: 0

Novi komentar